Wandelen langs de Moezel in Duitsland

Duitsland vlag
Gallery icon
Map icon

Voor een korte wandelvakantie vertrekken we naar Cochem in Duitsland. We hebben een hotel geboekt met uitzicht op de Moezel en hebben een aantal wandelingen met uitzicht op de Moezel uitgezocht. Ons hotel ligt op loopafstand van Cochem in Sehl in de deelstaat Rheinland-Pfalz in Duitsland. Vanuit ons hotel rijden we naar verschillende wandelingen en uitzichtpunten om een korte vakantie te genieten van de omgeving van de Moezel.

De Moezel is een rivier welke zijn oorsprong vindt in Frankrijk in de Vogezen. Via Luxemburg komt de Moezel uit in Duitsland waar hij uiteindelijk bij Koblenz uitmondt in de Rijn.
Bij Trier begint in Duitsland het toeristische stuk langs de Moezel. Tussen Trier en Cochem kent het dal van de Moezel de meeste bochten en is zijn de heuvels rondom de Moezel het steilst.

Rondom de Moezel zijn veel wandelroutes uitgezet zodat er voor iedereen wel een leuke wandeling is. Veelal hebben de wandelingen mooie uitzichten over de Moezel en de vele burchten die er staan.
Tijdens het wandelen, kun je uitrusten in een van de vele dorpen langs de Moezel. De meeste dorpen hebben authentieke huizenbouw. Of op bezoek bij een van de vele wijnhuizen in de regio. Langs de hele Moezel vind je druivenvelden en in elk dorp wel een wijnverkoper. Wij hebben hoofdzakelijk gewandeld in de regio van Cochem, maar de regio heeft nog veel meer mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een hotel voor een weekendje weg of een vakantie in de Moezel? Kijk dan hier voor hotels en vakanties in de Moezel van verschillende aanbieders.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy