Wandelen in de Eifel - Wandelen van Dernau via de Krausberg, Häuschen en de Steinthalskopf naar de Katzley

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconDernau GPX tracklogDernau KML tracklog

Na het ontbijt in het hotel in Altenahr rijden we naar het station van Dernau. We zoeken wat kleingeld bij elkaar en kopen een dag kaart voor de parkeerplaats. We trekken onze koude wandelschoenen aan en steken het spoor over. We wandelen de straat door en nemen een klein wandelpad aan de linkerkant van het witte huis.

Via een steil, maar erg leuk wandelpad wandelen we omhoog naar het uitzichtpunt op de Krausberg. Na ongeveer een half uur staan we boven op de picknickplek en kijken we uit over de wolken. Door de bewolking hebben we geen enkel uitzicht over Dernau. Gelukkig is de hut open en drinken we een kop koffie, wachtend op beter weer. Maar na een half uur lijkt er nog geen verbetering in het weer en besluiten we verder te wandelen. Halverwege de parkeerplaats nemen we het wandelpad aan de rechterkant van de weg en wandelen we de mistige mooie bossen in. We volgen het wandelpad en slaan bij het monument voor de wandelaar links af.

De mistige bossen maken deze wandeling wel heel speciaal. Af en toe hebben we minder dan 50 meter zicht en alle geluiden worden gedempt. Het is stil, koud en mooi in het bos bij Dernau in het Ahrtal. We stijgen naar de top van de Häuschen, wat tevens ook het hoogste punt van de wandeling is. In de hut houden we een lunchpauze voor we afdalen richting Steinthalskopf. We klimmen de uitzichttoren in waar we, ondanks de bewolking toch een schitterend uitzicht hebben over het Ahrtal bij Dernau in de Eifel in Duitsland.

Via brede bergwegen dalen we af naar het laatste uitzichtpunt van deze wandeling, naar de Katzley. We verlaten het brede wandelpad en via een smal wandelpad komen we bij het uitzichtpunt van de Katzley. Hier hebben we een mooi uitzicht over de wijnvelden in herfstkleuren in het Ahrtal en Bad Neuenahr-Ahrweiler. We zien de grote kerk van Bad Neuenahr-Ahrweiler en de snelweg A1. Bij helder weer zou ook het Siebengebirge zichtbaar moeten zijn, maar op deze bewolkte dag is dit niet het geval. We wandelen het huisje van het uitzichtpunt bij Katzley weer uit en nemen een smal wandelpad aan de rechterkant van het pad. Dit kleine wandelpad naar beneden is steil, glad en waardeloos om op af te dalen. Ons advies, wandel nog een klein stukje verder terug en neem het bredere wandelpad aan de linkerkant naar beneden.

Op de parkeerplaats nemen we het wandelpad langs de oever van de Ahr terug naar de parkeerplaats bij het station in Dernau. Het wandelpad langs de oever van de Ahr is druk belopen, maar erg leuk om overheen te wandelen. Na een heerlijke wandeling komen we aan bij onze auto en zit ons wandelweekend in het Ahrtal in de Eifel in Duitsland er weer op.

Deze wandeling van Dernau via de Krausberg, Häuschen en de Steinthalskopf naar de Katzley is ontzettend mooi. Ook bij minder goed weer is deze wandeling schitterend om te wandelen. Bij mooi weer zijn de uitzichten over het Ahrtal adembenemend. Onderweg was alleen op de Krausberg een mogelijkheid om iets te eten of drinken. Deze is alleen op zon en feestdagen geopend. Neem verder zelf genoeg mee voor onderweg. Goede wandelschoenen met een goed profiel zijn tijdens deze wandeling bij Dernau aan te raden. Let bij de afdaling van de Katzley op dat je het juiste wandelpad neemt.

Lengte: 12.5 km
Hoogteverschil: 400 m

Gallery iconTop iconDernau GPX tracklogDernau KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy