Wandelen in Duitsland - Wandelen in het Siebengebirge

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconSiebengebirge GPX tracklogSiebengebirge KML tracklog

Op een stralende dag vertrekken we richting Bonn om een lange wandeling door het Siebengebirge in Duitsland. Via de Duitse snelwegen zijn we al snel in Rhöndorf onder Bonn aan de Rijn. We parkeren de auto op een parkeerplaats aan de Drachenfelsstrasse. We zijn klaar om te beginnen aan de lange wandeling door het Siebengebirge.

We wandelen Rhöndorf uit en maken een flinke klim naar de Breiberg. De natuur in het Siebengebirge is werkelijk schitterend. Vanaf de Breiberg wandelen we door het bos bijna naar de top van de Lowenburg. Op de Lowenburg staat een ruïne van een kasteel, maar omdat we een lange wandeling gepland hebben, wandelen we niet helemaal naar boven. Langs een mooi open veld wandelen we tussen de Scheerkopf en de Lohrberg heen naar Itterbach. We wandelen net langs de bebouwing van Itterbach en hebben ondertussen ontzettend mooie uitzichten over het Siebengebirge in Duitsland.

Vanaf Itterbach wandelen we via een heel steil wandelpad naar het hoogste punt van deze wandeling naar de top van de Grosser Ölberg. Het is lunchtijd geworden, dus we houden hier even pauze. We genieten vanaf het terras van een ontzettend mooi uitzicht over het Siebengebirge, Bonn en de Rijn. Ook is de Eifel bij goed weer vanaf de Grosser Ölberg te zien. Ook de zelfgemaakte goulash soep is zeer aan te raden. Na een lekkere lunchpauze wandelen we verder door het Siebengebirge. Door de mooie bossen over geweldige wandelpaden wandelen we onder de top van de Nonnenstormberg door naar de Petersburg.

Het imposante Schloß Drachenburg is al van een afstandje te zien. We hebben de hele wandeling nog weinig mensen gezien maar bij Schloß Drachenburg is het ontzettend druk.
We laten het Schloß Drachenburg achter ons en wandelen verder richting Ofenkraut een groot open veld in het zeer beboste gebied van het Siebengebirge. Tijdens het laatste stuk van de wandeling richting Drachtenburg hebben we ontzettend mooie uitzichten over de Rijn, de Eifel, Bonn en het Siebengebirge. Vanaf Drachtenburg dalen we af terug naar Rhöndorf. Deze ontzettend mooie wandeling zullen we niet snel vergeten.

Tijdens de wandeling zijn verschillende restaurants aanwezig. Er is dus onderweg wel eten en drinken te koop. Zorg we dat je zelf ook wat bij je hebt. De wandelpaden zijn zeer goed te bewandelen. Er zitten een paar echt steile stukken in, maar dit zijn over het algemeen korte stukken omhoog. De uitzichten tijdens deze wandeling door het Siebengebirge zijn ontzettend mooi, evenals de natuur waardoor je heen loopt.

Lengte: 21 km
Hoogteverschil: de grootste klim is 500 m, daarnaast zijn er kleine stukken stijgend en dalend.

Gallery iconTop iconSiebengebirge GPX tracklogSiebengebirge KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy