Wandelen in de Eifel - Rondwandeling met schitterende uitzichten over het Ahrtal vanuit Sierscheid

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconSierscheid GPX tracklogSierscheid KML tracklog

Na een zeer goed verblijf in Hotel Jagdhaus in Rech komen we 's morgens bij de auto. Het heeft gevroren, dus we mogen eerst de auto ijs vrij maken voor we naar Sierscheid in de Eifel kunnen rijden. We rijden Rech uit richting Altenahr. Het weer in het Ahrtal is ontzettend mooi, dus we kijken beide uit naar een wandeling met uitzicht over de Eifel bij Sierscheid. Als we aankomen in Sierscheid is het even zoeken naar een parkeerplek. We vinden wat parkeervakken naast de weg waar we onze auto parkeren.

Op deze zondagochtend is er niemand te bekennen in het dorp, dus we wandelen snel Sierscheid uit. Bij een voetbalveld begint de wandeling in de mist over ene modderig wandelpad. Het is zo mistig dat we blij zijn met onze GPS. Langs weilanden wandelen we met uitzicht over de mist in plaats van over de Eifel. We steken de K 25 over en wandelen over een bosweg. In de bossen horen we twee edelherten vechten. Door de mist zien we alleen bewegingen in het bos, maar ook dat is al spectaculair om te zien. Na een korte wandeling komen we uit bij een bankje, waar we een schitterend uitzicht over de Eifel zouden moeten hebben. Maar we hebben uitzicht over de mist. We zien wel dat de mist op begint te breken en de zon het begint te winnen, dus we besluiten een half uur te wachten. Op het bankje, af en toe met de zon op ons gezicht, wachten we tot de mist op trekt.

Na een half uur is het weliswaar de mist een groot deel opgetrokken, maar nog niet genoeg voor een mooi uitzicht. Het voordeel is wel dat we weten dat de mist gaat optrekken en het loont om verder te wandelen. Met een grote boog wandelen we om Harscheid heen. Bij het volgende bankje begint de mist echt op te trekken. Harscheid onthult zich ineens uit de mist. En we krijgen uitzicht over de Eifel. We dalen af tussen de weilanden door en wandelen de bossen in. De bosweg gaan over in een leuk smal wandelpad in de richting van Schuld. Het wandelpad is onderdeel van een van de vele wandelpaden vanuit Schuld in de Eifel. Op een bankje in de zon hebben we een schitteren uitzicht over Schuld en de Ahr.

Na een korte pauze dalen we verder af en komen op een asfaltweg uit. Vanaf hier wandelen we weer omhoog richting Sierscheid. Bij Sierscheid wandelen we door de open velden met een grote boog om het dorp heen. De mist is helemaal verdwenen en het uitzicht over de Eifel en het Ahrtal is fantastisch! We wandelen door de weilanden via een hele steile weg weer naar beneden door een ontzettend mooi bos.

Na de afdaling wandelen we door het bos weer omhoog waar we uitkomen op een druk wandelpad. We zien een aantal mensen met modelvliegtuigjes boven op de berg bij Sierscheid vliegen. Op een heel steil stuk is dat een mooi excuus om heel even stil te staan en naar de vliegtuigjes te kijken. Op het brede wandelpad wandelen we, genietend van een schitterend uitzicht, terug naar Sierscheid. Bij de auto valt het ons pas op dat we verbrand zijn. Wie had dat gedacht in januari.

De wandeling bij Sierscheid is een wandeling met serieus schitterende uitzichten. Wij hadden de pech dat de wandeling in de mist begon, maar toen de zon eenmaal begon te schijnen hebben we genoten van de schitterende uitzichten over de Eifel in het Ahrtal in Duitsland. Onderweg zijn we geen eetgelegenheden tegen gekomen, dus neem zelf genoeg mee. Met mooi weer is deze wandeling bij Sierscheid zeker aan te raden.

Lengte: 13.5 km
Hoogteverschil: In totaal ongeveer 350 m

Gallery iconTop iconSierscheid GPX tracklogSierscheid KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy