Wandelen in de Eifel - Wandelen over het Traumpfad Nette-Schieferpfad met verlenging

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconNette-Schieferpfad GPX tracklogNette-Schieferpfad KML tracklog

Voor het eerst in juli voorspellen ze wat beter weer en hebben we zin om te gaan wandelen. Na een korte zoektocht komen we uit bij een wandeling in de Eifel die al langer op de planning stond. Alleen de originele Traumpfade Nette-Schieferpfad wandeling is maar 9.2 km lang en dat vinden we te kort voor een dag wandelen. Na wat zoekwerk vinden we een uitbreiding op Traumpfade Nette-Schieferpfad tot ongeveer 18 km.

We nemen beide tracklogs mee en vertrekken al vroeg in de ochtend richting Trimbs. Trimbs is een klein dorp in de Eifel tussen de A 61 en A 48 in de buurt van Mending in Duitsland.

Om kwart over 9 parkeren we onze auto op de parkeerplaats aan de rand van Trimbs. Het is een alternatieve parkeerplaats voor de Traumpfade, maar voor ons op de rijd route. De officiële parkeerplaats ligt aan de andere kant van het dorp.

We starten de wandeling en steken de straat over. We lopen langs de open velden naar boven en vangen een eerst glimp op van de omgeving rondom het Nette-Schieferpfad. Omdat het een Traumpfade is, is de wegmarkering de hele route erg goed. We lopen over leisteen en passeren een oude leisteengroeve. We volgen het pad steken het water over. Hier horen we een waterval in de Nette. Vanaf dit punt lopen we een lang stuk langs de Nette. Het wandelpad loopt langzaam omhoog. Een klein pad slaat rechtsaf waar de Traumpfade rechtdoor loopt. We slaan rechtsaf en lopen we een extra stuk langs de Nette en door het Nettetal in de Eifel. Het eerste stuk van de extra wandeling is nogal drassig, maar het is wel erg mooi! Als we langs het grote weiland lopen wordt het tijd weer richting de Traumpfade Nette-Schieferpfad te lopen. We lopen over een onverharde weg omhoog en zien een stuk of 4 herten. Na dit leuke extra stuk komen we weer uit op het Traumpfade Nette-Schieferpfad. We volgen de route weer en lopen door de tunnel. Vlak voor de tweede tunnel slaat het wandelpad linksaf en lopen we omhoog richting Burgkopf. We lopen naar het uitzichtpunt en hebben geluk dat het bankje vrij is. We lunchen met een waanzinnig uitzicht over dit deel van de Eifel.

Na de lunch dalen we af naar Trimbs en lopen we over de officiële parkeerplaats. We lopen langs het Nettetal weer richting de oever van de Nette. Ook hier is de omgeving van het wandelpad erg mooi. Zodra de Traumpfade linksaf slaat, lopen wij nog een stukje rechtdoor. We steken de Nette over en lopen door het weiland naar het bos. In het bos nemen we het ruiterpad omhoog. Het pad loopt redelijk steil en er staan bramen langs de weg. Maar al snel bereiken we het hoogste punt. We lopen tussen de open velden en hebben een mooi uitzicht van de omgeving van Trimbs. Zigzaggend door de velden komen we uiteindelijk bij een schuilhut uit.

Vanaf de schuilhut lopen we verder over de onverharde weg en steken we het water over. Er volgt ene klein stuk asfalt weg waarna we verder lopen over een onverharde weg. Her slaan we linksaf en lopen weer in de richting van de Traumpfade Nette-Schieferpfad. Deze keer volgen we wel het officiële wandelpad van de Traumpfade. We lopen ongeveer 40 meter omhoog. Hierboven hebben we een mooi uitzicht over Welling en Trimbs. Vanuit hier lopen we dalend en klimmend richting de auto.

De Traumpfade Nette-Schieferpfad in de Eifel is een zeer leuke rondwandeling. De natuur rondom de Nette en in het Nettetal is erg mooi. De Traumpfaden zijn goed onderhouden, goed aangegeven en er zijn genoeg bankjes. Mocht je 17.5 km te lang vinden, dan kun je altijd nog de originele route volgen van 9,2 km. Onderweg is alleen in Trimbs de mogelijkheid om eten of drinken te kopen.

Lengte: 17.5 km of 9.2 km

Hoogte verschil: 400 m

Gallery iconTop iconNette-Schieferpfad GPX tracklogNette-Schieferpfad KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy