Wandelen in de Eifel in Duitsland

Duitsland vlag
Gallery icon
Map icon

In het Oosten van Duitsland ligt het natuurgebied de Eifel. Grofweg ligt de Eifel ten noorden van de Moezel en ten Westen van de Rijn. De Eifel ligt verdeeld over Duitsland en een stuk in België. Vanuit Arnhem is het ongeveer twee uur rijden naar de Eifel, en daarmee is de Eifel een geschikte locatie om in het weekend te wandelen.

Hoewel voor veel Nederlanders de Eifel al behoorlijk heuvelachtig is, is de Eifel een laaggebergte. De oorsprong van de Eifel is vulkanisch. Door uitslijting van water zijn de verschillende dalen ontstaan. Over de hele Eifel is het vulkanisme zichtbaar. De lagen in de stenen laten zien dat dit gestolde lava is.
De Eifel is in verschillende regio's te verdelen. In het noorden bevindt zich het Ahrgebirge waar het gebied rond de Ahr zich bevindt. Ten zuiden hiervan bevind zich de Hocheifel (Hohe Eifel). In de Hocheifel zijn de heuvels hoger en is het hoogste punt 747 m (Hohe Acht)
In het westen ligt de Schneifel wat grenst aan de Hoge Venen in België. Helemaal in het zuiden van de Eifel ligt de Vulkaneifel. In het noorden van de Eifel, bij Heimbach en Gemünd, ligt het Nationaal Park Eifel. In het nationaal park Eifel zijn tal van activiteiten mogelijk zoals wandelen, fietsen en verschillende watersporten.

Regelmatig vertrekken we voor een wandelweekend of gewoon voor een dagje naar de Eifel in Duitsland. We hebben inmiddels een aantal wandelingen gemaakt met GPS Tracklog. Kijk voor de wandel reisverslagen links in het menu.

Ben je op zoek naar een hotel voor een weekendje weg of een vakantie in de Eifel? Kijk dan hier voor hotels en vakanties in de Eifel van verschillende aanbieders.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy