Wandelen in de Moezel - Traumpfad Bleidenberger Ausblicke - Wandelen bij Oberfell

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconTraumpfad_Bleidenberger_Ausblicke GPX tracklogTraumpfad_Bleidenberger_Ausblicke KML tracklog

We vertrekken al vroeg in de ochtend van huis om voor een wandelweekend richting Rheinland-Pfalz in Duitsland te rijden. We hebben het Altes Winzerhaus hotel geboekt op loopafstand van Cochem. We hebben wat pech een afzetting op de A 1, maar komen rond half 10 aan in Oberfell. We parkeren onze auto tegenover de school en trekken onze wandelschoenen aan. De wandelingen die we vandaag willen lopen is één van de Traumpfaden in de omgeving van de Moezel. Het grote voordeel van deze wandelingen is dat ze goed staan aangegeven en er onderweg voldoende bankjes zijn om te genieten van het uitzicht over de Moezel of om lekker te lunchen.

We lopen richting het begin van de wandeling en lopen langs de officiële parkeerplaats van de Bleidenberg wandeling. Schuin tegenover begint de wandeling. We lopen het eerste stuk over een leisteen pad steil omhoog. Daar gaat het rustig beginnen van de wandeling. Hoe hoger we komen, des te beter wordt het uitzicht over de Moezel. Na een lang stuk klimmen, komen we in een vlakker stuk van de wandeling.

De wandeling loopt gevarieerd door bos en langs open stukken weide. Vanwege het vroege voorjaar zijn op sommige stukken de wandelpaden nog wat drassig, wat best glad kan zijn. Onderweg komen we verschillende uitkijk torentjes tegen waar de lokale bevolking wild spot. De hoeveelheid van deze uitkijktorens doet vermoeden dat er genoeg wild in deze omgeving loopt.
We lopen een stuk langs een klein stroompje, de Alkener Bach, door een uitgesleten dal. We verlaten het stroompje om richting Burg Thurant te lopen. Het pad loopt geleidelijk omhoog. Bij Burg Thurant aangekomen is ere en omleiding ingesteld voor het wandelpad. We volgen de omleiding en komen uiteindelijk weer op hetzelfde pad uit als we gepland hadden. Het voordeel van de omleiding is dat we een ontzettend mooi uitzicht hebben over de Moezel. We vinden een geschikt bankje en lunchen met een geweldig uitzicht. We vervolgen onze weg en dalen af naar Alken.

Het wandelpad loopt over de begraafplaats en bijna door de kerk. Aan de andere kant van de weg gaat het pad weer omhoog. Op de zuid helling tussen de druiven velden is het zelfs in begin april ontzettend warm! Gestaag lopen we omhoog richting Wallfahrtskirche Innenschiff. Gelukkig staat er boven aan de klim een bankje met uitzicht over Burg Thurant. Als we onze weg vervolgen kunnen we alleen nog maar naar beneden richting Oberfell. We komen aan bij de auto en gaan richting ons hotel. Dit was een echte Traumpfade! Het wandelpad is goed onderhouden en erg gevarieerd.

Onderweg is echter weinig mogelijkheid om eten en drinken te kopen, je zult alles zelf mee moeten nemen. En goede wandelschoenen zijn ook zeker niet overbodig.

Lengte: 13 km
Hoogte verschil: ongeveer 600 m dalend en stijgend

Gallery iconTop iconTraumpfad_Bleidenberger_Ausblicke GPX tracklogTraumpfad_Bleidenberger_Ausblicke KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy