Wandelen in de Eifel - Irreler Wasserfälle en Teufelsschlucht

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconIrrel_Teufelsschlucht GPX tracklogIrrel_Teufelsschlucht KML tracklog

Vandaag rijden we richting de grens van Luxemburg om bij Irrel een leuk rondje te wandelen door de Teufelsschlucht. Bij Irrel aangekomen parkeren we onze auto aan de L4 bij de parkeerplaats voor de waterval. We bekijken de informatieborden en steken uiteindelijk de weg over. Een verhard pad leidt ons langs de oever van de Prüm. Hier hebben we een leuk uitzicht over de brug en de waterval in de Prüm. We zijn nog vroeg dus we kunnen de brug over de Prüm bij Irrel zonder andere wandelaars op de foto zetten. We steken de brug over en klimmen via steile trappen omhoog naar een verharde weg. De wandeling die we willen lopen gaat een stuk over deze verharde weg, maar netten en een bord melden ons dat de weg dicht is. Het alternatief is op deze kruising al verder omhoog te wandelen. Via nog meer steile wandelpaden komen we op het hoogste punt van de wandeling. De hele wandeling staat de Teufelsschlucht bij Irrel al aangegeven, dus we blijven de borden volgen.

We wandelen door de eerste rotskloven van de Teufelsschlucht. We wandelen verder door de bossen en dalen af door een klein kloofje. Dan staan we weer in een mooie kloof. We genieten van de natuur en wandelen verder via de kloven naar een uitzicht punt. Hier hebben we een mooi uitzicht over Irrel en het Duitse deel van Klein Zwitserland. We slaan links af en nemen een trap naar beneden de niet vaak meer gebruikt wordt. Vanuit hier komen we op een onverharde weg die ons weer naar de brug over de Prüm. We steken de Prüm weer over en wandelen over het verharde pad weer naar de auto.

Deze korte wandeling bij Irrel is zeer leuk en kan makkelijk uitgebreid worden. Wij hebben er een korte wandeling van gemaakt omdat we hierna naar Luxemburg gereden zijn om nog een leuke wandeling in het Müllerthal te maken. Bij de parkeerplaats staan informatieborden met de verschillende wandelmogelijkheden, ook is er aan de andere kant van de Teufelsschlucht een informatiecentrum.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconIrrel_Teufelsschlucht GPX tracklogIrrel_Teufelsschlucht KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy