Wandelen in de Moezel - Wandelen van Alf naar Reil via de Marienburg, Prinzenkopfturm en Burg Arras

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconAlf_Marienburg GPX tracklogAlf_Marienburg KML tracklog

Voor de laatste wandeling langs de Moezel rijden we na een zeer goed ontbijt in hotel Altes Winzerhaus bij Cochem naar Alf. De wandeling die we willen lopen is niet zo heel erg lang, maar heeft wel een mooi uitzicht over de Moezel. In Alf aangekomen rijden we naar boven en parkeren onze auto aan het einde van Auf Tannerd op een officiële parkeerplaats.
Vanaf de parkeerplaats slaan we rechtsaf en lopen het eerste stuk over een asfaltweg. Aan het einde van de weg slaan we weer rechtsaf en nemen aan het einde het meest linker wandelpad. We houden de richting aan naar Marienburg Alf. Het wandelpad loopt door het bos en is her en der redelijk steil. Maar het wandelpad is erg goed te lopen. Aan het einde van het wandelpad komen we uit bij Marienburg op de asfaltweg. Als we aankomen op de asfaltweg zijn we onder de indruk van het uitzicht. We kijken uit op het dorpje Pünderich aan de andere kant van de Moezel. We volgen de panorama asfaltweg en lunchen op een van de vele bankjes langs deze weg. We komen meerdere wandelaars tegen wat doet vermoeden dat het op zondag een leuk uitje is voor de locale bevolking. Tijdens de wandeling komen we een oorlog begraafplaats tegen. Op Ehrenstaette Prinzenkopf War Cemetery liggen soldaten die gesneuveld zijn in de tweede wereldoorlog.

Op de Prinzenkopf staat een hoge uitkijktoren met een geweldig uitzicht over de Moezel. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over Pünderich, Alf en Bullay. Ook kijk je uit over het bochtige stuk van de Moezel. Het loont zeker de moeite om even naar boven te lopen.
We lopen verder door het bos, over de weg, richting een parkeerplaats.
Door het bos wandelen we richting Burg Arras. We lopen niet helemaal naar Burg Arras omdat je hiervoor een stuk moet afdalen en klimmen. Wij besluiten naar het uitzichtpunt te lopen waar je een zeer goed uitzicht hebt over Burg Arras. Bij het uitzichtpunt staat een bankje waar we even genieten van het uitzicht. Daarna wandelen we terug richting de auto. De route terug loopt geheel over brede paden door het bos. Al snel zijn we weer bij onze auto aangekomen en gaan terug naar ons hotel.

Lengte: 9 km
Hoogte verschil: 335 m

Gallery iconTop iconAlf_Marienburg GPX tracklogAlf_Marienburg KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy