Wandelen in de Eifel - Rondwandeling bij Heckenbach

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconHeckenbach GPX tracklogHeckenbach KML tracklog

Na alle feestdagen is het begin januari warm en voorspellen ze schitterend weer in de Eifel in Duitsland. We boeken een hotel kamer in Hotel Jagdhaus in Rech en rijden op zaterdag ochtend naar de Eifel. Na ongeveer 2 uur rijden staan we in een gehucht genaamd Heckenbach in de Eifel in Duitsland. We parkeren onze auto bij een restaurant, maar dat ziet er leeg en verlaten uit.

We trekken onze wandelschoenen aan, pakken de rugtassen en zetten de GPS aan. Tussen de huizen door wandelen we omhoog en laten we Heckenbach achter ons. Over een brede onverharde bosweg wandelen we stijgend de bossen. Onderweg wandelen we langs schitterende rotspartijen langs het wandelpad. Her en der hebben we vanaf het wandelpad een schitterend uitzicht over de omgeving van Heckenbach bij het Ahrtal in de Eifel.

De beukenbossen maken plaats voor open vlaktes die na het kappen van het bos zijn overgebleven. Over een modderige bosweg wandelen we verder richting een uitzichtpunt. Hiervoor moeten we wel een heel steil wandelpad omhoog wandelen. Het lijkt maar een klein stukje omhoog, maar we gaan recht tegen de berg op. We wandelen het weiland in en zien iets hoger op de berg een kudde edelherten voorbij wandelen. Zodra ze ons zien, ze zo vertrokken. Wij wandelen verder naar het uitzichtpunt waar we beloond worden met een schitterend uitzicht over de Eifel bij het Ahrtal in Duitsland. Gezien ze een bankje zijn vergeten wandelen we verder door de bossen richting Fronrath.

Aangekomen in Fronrath zien we wel een bankje. Maar de bewoners van het gehucht demoteren de planken in de winter. Dus staan er twee betonnen poten zonder een zitplekje. Het muurtje ernaast is een goed alternatief voor een lunchplek. Na een korte pauze laten we het gehucht van Fronrath achter ons en wandelen we over boswegen verder. In de bossen zien we nog een grote groep Edelherten die het bospad oversteken. Het blijft spectaculair om wild te zien tijdens het wandelen.

Over het bospad wandelen we richting de Kohlenstrasse. Om op de straat uit te komen moeten we door de schitterende natuur over een behoorlijk steil wandelpad heen wandelen. De steile klink wordt overigens beloond met een waanzinnig mooi uitzicht over de Eifel bij Cassel. We wandelen voor de weilanden in de zon met en schitterend uitzicht. Wie had dat gedacht in januari.

Op een bankje in de zon houden we een lange pauze voor we verder wandelen in de richting van Heckenbach. Door open velden en de schitterende bossen hopen we op nog wat meer wild. Maar de edelherten en ander wild laat zich vandaag niet meer zien. Na een heerlijke wandeling komen we weer aan in Heckenbach en bij de auto.

De wandeling bij Heckenbach is zeer afwisselend. Beuken en dennenbossen worden afgewisseld met ontzettend mooie uitzichten over de Eifel bij het Ahrtal in Duitsland. De wandelpaden kunnen wat modderig zijn, maar zijn over het algemeen zeer goed te bewandelen. In de winter worden de bankjes in en in de omgeving van de dorpen gedemonteerd, dus er zijn weinig bankjes tijdens de wandeling te vinden. Ook hebben we onderweg geen eetgelegenheden gezien, dus neem zelf genoeg mee.

Lengte: 15 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconHeckenbach GPX tracklogHeckenbach KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy