Wandelen in de Eifel - Wandelen door de gevarieerde natuur bij Nideggen van stuwmeer tot rotsen

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconNideggen GPX tracklogNideggen KML tracklog

Na het ontbijt in het hotel in Berg rijden we richting Nideggen naar de parkeerplaats net buiten Rath. Op deze kleine parkeerplaats net buiten een woonwijk trekken we onze wandelschoenen aan en beginnen aan een lange rondwandeling bij Nideggen.

We wandelen het bos in en slaan op het wandelpad links af in de richting van Obermaubach. In het begin van de afdaling is het pad smal en af en toe erg steil. Maar het is wel een erg mooi wandelpad om over heen te wandelen. Jammer genoeg eindigt dit leuke wandelpad op een brede onverharde weg. Het voordeel van de onverharde weg is wel dat we een schitterend uitzicht hebben over de Stausee Obermaubach en de schitterende natuur van de Eifel bij Naturpark Eifel bij Nideggen.

We nemen een enorm steile onverharde weg naar beneden en zijn erg blij dat we die niet omhoog hoeven te wandelen. We arriveren op de doorgaande weg naar Obermaubach bij het Stausee Obermaubach. Op de brug bij het stuwmeer genieten we een tijdje van het uitzicht. Voor wie op tijd is, in Obermaubach zijn genoeg eetgelegenheden. Maar we zijn nog te vroeg voor de lunch, dus we laten het toeristische voor wat het is en wandelen door Obermaubach weer terug de bossen in.

Aan de andere kant van het stuwmeer wandelen we door een schitterende vallei door de bossen naar Brandenberg. Deze vallei is schitterend om door heen te wandelen. De natuur is ontzettend mooi en het wandelpad is leuk om overheen te wandelen. Door de vallei wandel je ongeveer 200 meter omhoog naar Brandenberg. Bij Brandenberg wandelen we door de open velden met schitterende uitzichten richting Bergstein.

Omdat de auto aan de andere kant van de rivier staat, dalen we af naar de oever van de Rur. Maar dat betekent wel dat we weer een kleine 150 meter omhoog moeten klimmen aan de andere kant van de Rur. Door het open veld wandelen we al snel weer de bossen in. Op de kruising van wandelpaden besluiten we nog een klein stuk om te lopen. We lopen naar de Buntsandstein rotsen net buiten Nideggen. Hier heb je schitterende uitzichten over de Eifel. We wandelen van de ene rotspunt naar de andere met adembenemende uitzichten.

Aan het einde van de Buntsandstein rotsen draaien we om en nemen hetzelfde wandelpad terug. Bij de kruising nemen we het wandelpad richting Rath en wandelen we door de schitterende bossen terug naar de parkeerplaats.

De wandeling bij Nideggen was schitterend. De afwisseling in wandelpaden is voor 17 km behoorlijk. Ook zijn er onderweg genoeg dorpjes waar je doorheen wandelt of net omheen wandelt. De schitterende natuur van Naturpark Eifel bij Nideggen is ontzettend mooi om door heen te wandelen. Voor natuurliefhebbers is deze wandeling zeer aan te raden. Van leuke kleine wandelpaden door bossen tot verre schitterende uitzichten over de Eifel zitten in deze wandeling.

Lengte: 16 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 350 m

Gallery iconTop iconNideggen GPX tracklogNideggen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy