Wandelen in de Moezel - Traumpfad Eltzer Burgpanorama

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconTraumpfad-Eltzer-Burgpanorama GPX tracklogTraumpfad-Eltzer-Burgpanorama KML tracklog

Tijdens het paasweekend hebben we een hotel geboekt in Cochem aan de Moezel. We hebben een aantal wandelingen gepland, waaronder de Traumpfad Eltzer Panorama vanuit Wierschem. Na een rit van 3 uur komen we aan op de parkeerplaats van de Traumpfad Eltzer Panorama. Het is voor het eerst dat we de vlag van de Traumpfade vereniging zien bij een parkeerplaats. De parkeerplaats is groot, netjes en er is zelfs een kleine snackbar met eten en drinken.

We bekijken het kaartje en besluiten de wandeling met de klok mee te wandelen. De wandeling staat overigens beide kanten aangegeven. We verlaten de parkeerplaats en wandelen over open velden met een schitterend uitzicht over de regio Moezel in Duitsland. Langs de gele velden met koolzaad voor de bio industrie wandelen we de bossen in. Door schitterende natuur dalen we over een steil pad af naar de Eltzbach. Deze leuke kleine rivier volgen we een lange tijd tot we hem oversteken.

Na we de Eltzbach achter ons laten, slaan we rechts af en wandelen over een mooi wandelpad richting de Eltzer Burg. Na een klein steil stuk staan we ineens bij de Eltzer Burg. We hebben een schitterend uitzicht op de Eltzer Burg op deze schitterende dag. We hebben de hele dag weinig wandelaars gezien, maar bij de Eltzer Burg is het ontzettend druk. Na een korte pauze en de bewondering van de Eltzer Burg wandelen we verder aan de andere kant van de burcht. We steken de Eltzbach weer over en wandelen over een ontzettend leuk pad verder richting een hotel.

Langs de Eltzbach door het Eltztal wandelen we redelijk vlak verder. We komen ontzettend veel wandelaars tegen, meer als het eerste stuk van de wandeling. En het blijkt dat vele de Eltzer burg bezoeken vanaf de parkeerplaats van het hotel. Nadat we het hotel achter ons gelaten hebben en de Eltzbach weer over zijn gestoken begint een steile klim omhoog. Gestaag klimmen we omhoog, gezien het ook behoorlijk warm is vandaag. Maar boven worden we beloond met een schitterend uitzichtpunt. Na een korte pauze vervolgen we onze wandeling door de schitterende bossen rondom de Eltzer Burg en komen we aan bij de open velden. De meeste velden staan vol met koolzaad wat een enorme gele vloed over het landschap geeft. De gele velden naast de groene velden geeft een bijzonder uitzicht. Daarna dalen we af richting de parkeerplaats bij Wierschem en komt er een einde aan deze bijzonder mooie wandeling.

Deze Traumpfad Eltzer Panorama vanuit Wierschem in de Moezel is zeker een aan te raden wandeling. De wandeling staat ontzettend goed aangegeven en heeft onderweg een groot aantal bankjes om op te pauzeren. Het wandelpad is veelzijdig en gevarieerd, net als de uitzichten. Een hoogtepunt is het uitzicht op de Eltzer Burg. Maar ook de natuur rondom de Eltzbach en het Eltztal zijn bijzonder mooi. Onderweg zijn er een paar gelegenheden om eten of drinken te komen, eveneens als bij de parkeerplaats.

Lengte: 12.5 km
Hoogteverschil: In totaal ongeveer 300 m

Gallery iconTop iconTraumpfad-Eltzer-Burgpanorama GPX tracklogTraumpfad-Eltzer-Burgpanorama KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy