Wandelen in de Eifel - Rondwandeling langs de Nohnerbach en Trierbach bij Nohn

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconNohnerbach_Trierbach GPX tracklogNohnerbach_Trierbach KML tracklog

Voor een wandelweekend vertrekken we in januari richting Adenau in de Eifel in Duitsland. Ze voorspellen na drie weken regen eindelijk een mooi weekend en daar willen we graag wandelend van genieten. We boeken het Ringhotel Blaue Ecke hotel in Adenau en vertrekken zaterdagochtend vroeg in de ochtend richting de Eifel.

De eerste wandeling die we dit weekend willen gaan doen is in de buurt van het dorpje Nohn in de Eifel in Duitsland. Deze leuke rondwandeling loopt langs de Nohnerbach en de Trierbach. Al vroeg in de ochtend parkeren we onze auto in een bocht aan de L 72 tussen Wirft en Trierscheid. We trekken onze wandelschoenen aan en beginnen aan de rondwandeling. We zien direct een waarschuwingsbord dat het jachtseizoen nog niet gesloten is en bedenken dat we de nodige voorzorgsmaatregelen wel hebben, waaronder een fluitje.

We wandelen langs de Nohnerbach en komen onderweg verschillende mooie uitzichten tegen. Ook zien we verschillende jager hutjes, de ene nog mooier en groter dan de ander. Gelukkig zijn alle jagershutten leeg en wandelen we verder langs de Nohnerbach.
We steken de K 85 in de Eifel over en lopen richting Nohn. We wandelen onderlangs het dorpje en komen uit bij een kruising van wandelpaden en wegen. Hier steken we de brug over naar een mooi uitzichtpunt net buiten het dorp Nohn in de Eifel in Duitsland. We wandelen terug en steken de brug weer over. We vervolgen onze wandeling langs de Nohnerbach. Onderweg komen verschillende zijstromen uit in de Nohnerbach waardoor hij steeds een beetje groter wordt. Vanwege de vele regenval van de afgelopen weken staat de Nohnerbach erg hoog. En dat is op sommige stukken tijdens de wandeling goed te zien. De Nohnerbach is her en der verbreed en kronkelt door het landschap van de Eifel.

In de buurt van het dorp Borler verlaten we het wandelpad langs de Nohnerbach en vervolgen onze weg door het bos. Hier zien we resten van een vulkaanuitbarsting van lang geleden. We steken de L 72 over en lopen in de richting van de Trierbach. Ook de Trierbach kronkelt mooi door het landschap, hoewel hij minder goed zichtbaar is dan de Nohnerbach. Toch is ook de Trierbach een leuke stroom om langs te lopen. Ook de Trierbach staat erg hoog voor de tijd van het jaar. En daardoor is het wandelpad ook erg drassig, gezien deze op dezelfde hoogte licht als de Trierbach. We wandelen door het landschap van de Eifel in langs de Trierbach terug in de richting van de auto. Jammer genoeg kunnen we de laatste 7 km van de wandeling geen bankje meer vinden. Gelukkig biedt een stel afgezaagde bomen uitkomst en kunnen we voor een laatste keer pauze houden. Daarna wandelen we terug naar de auto. Na een leuke maar lange rondwandeling rijden we naar het hotel in Adenau.

De wandeling is erg leuk en afwisselend. Je wandelt door bossen, langs open velden en langs mooie uitzichtpunten in de Eifel. De eerste 12 km kom je regelmatig bankjes tegen, maar de laatste 7 km zijn er geen bankjes meer. Ook zijn de wandelpaden na lange regenval redelijk drassig, dus goede waterdichte schoenen zijn wel aan te raden. We zijn onderweg geen restaurant of kroegje tegen gekomen, dus eten en drinken moet je zelf meenemen.

Lengte: 19 km
Hoogte verschil: ongeveer 300 m

Gallery iconTop iconNohnerbach_Trierbach GPX tracklogNohnerbach_Trierbach KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy