Addo Elephant National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika/Mozambique
Een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique vol w...

www.sawadee.nl

19-daagse privérondreis Ontdek Zuid-Afrika met huurauto
Ontdek Zuid-Afrika, van Johannesburg tot Kaapstad. Speur in ...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Vroeg in de ochtend verlaten we Cradock en rijden richting Addo Elephant National Park. Addo Elephant National Park is een van de 20 nationale parken van Zuid-Afrika. Het park is zeer populair onder Nederlanders, Duitsers en Engelsen. Addo Elephant National Park is opgericht in 1936 en is uitgegroeid tot een oppervlakte van bijna 1500 km2. Het plan is om Addo Elephant National Park uit te breiden naar ruim 3600 km2. Addo Elephant National Park is een van de weinige parken die nog echt actief aan het uitbreiden is. Het park ligt ongeveer 20 km van Paterson en 40 km van Port Elizabeth verwijderd.
Het park bevat verschillende delen waar verschillende activiteiten gedaan kunnen worden.
In de Darlington sectie zijn bijvoorbeeld veel 4x4 tracks en kun je vissen op de Darlington Dam. In de aansluitende Kabouga sectie is kanoën mogelijk, maar kun je ook met je terreinwagen op pad. De Zuurberg sectie is de enige sectie waar je kunt wandelen en paardrijden. In de Woody Cape sectie kun je walvissen, dolfijnen en haaien kijken.
De meeste bezoekers komen echter in de Addo Main Camp sectie. Hier bevind zich al het grote wild zoals, olifanten, neushoorns, hyena's, zebra's en luipaarden. Giraffen leven niet in Addo Elephant National Park.
Wij hebben ongeveer een dag te besteden in Addo Elephant National Park. Dus zodra we aankomen in het park lopen we naar de receptie. Ons huisje is nog niet gereed, dus we gaan direct naar de Game Area. De maximale snelheid in het park is 40km/h en dat is wederom hard genoeg. Een klein deel van het park heeft geasfalteerde wegen. De rest van de wegen zijn gravelwegen, maar deze zijn met een gewone auto zeer goed te rijden. We rijden ongeveer alle wegen in het park en komen verschillende dieren tegen. We zien olifanten, buffels, zebra's, impala's, verschillende vogels en natuurlijk het wrattenzwijn. We zien ook een voor ons nieuw diertje. In alle parken hebben we borden zien hangen dat deze dieren voorrang hebben op de auto's. Tot Addo Elephant National Park waren we ze nog niet tegengekomen. Onze eerste Dung beetle (mestkever) was dan ook een groot feest. We zijn ontzettend blij om dit zeldzame diertje te zien. Tot we er echter komen dat er in Addo Elephant National Park heel veel Dung beetles zijn. We stoppen regelmatig om de diertjes over te laten steken. Ook de miljoenpoot krijgt van ons voorrang.
We zorgen dat we voor sluitingstijd bij de gate zijn en eten in het restaurant van het Addo Main camp.
De volgende dag gaan we weer vroeg op pad en rijden we aan de zuidkant Addo Elephant National Park weer uit. We zien nog een paar dieren, maar de neushoorn laat zich niet zien. We rijden bij de Matyholweni gate het park uit en rijden naar de N2, op naar Tsitsikamma National Park.

De officiële pagina van Addo Elephant National Park

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy