Kaapstad - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Swazil...

www.sawadee.nl

Zuid-Afrika - Westkaap- en Oostkaap
gezinsvakantie per huurauto langs hotels, safari-tenten en h...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Kaapstad, of Cape Town, is één van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Kaapstad is de hoofdstad voor de wetgevende macht van Zuid-Afrika. Kaapstad ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika en is de meest zuidelijkste stad van het land. Kaapstad heeft ruim 3 miljoen inwoners en is daarmee één van de grootste steden van Zuid-Afrika. De Tafelberg is zeer kenmerkend voor Kaapstad en trekt elk jaar miljoenen bezoekers. In Kaapstad worden meerdere talen gesproken, waaronder Afrikaans, Engels en Xhosa.

Kaapstad heeft een rijke historie. Er zijn tijdens opgravingen tekenen gevonden van meer dan 100.000 jaar geleden. In recentere historie heeft Kaapstad een rol gespeeld in de handelsroute van Europa naar Indië. In 1488 zette Portugese zeevaarders voor het eerst voet aan wal bij Mosselbaai op zoek naar een route naar Indië. Later werd Kaapstad met de Kaap een bevoorrading plek voor zeevaarders.

In 1647 strandde een groep Nederlanders op de Kaap en verbleven daar een jaar. Zij waren de eerste mensen die contact legden met de Khoikhoi, de lokale bevolking. En in 1650 vestigde Jan van Rietbeeck zich op de kaap met een verversingspost voor de VOC. En kreeg de Kaap de naam Kaap de Goede Hoop.

Door deze historie wordt nu in een groot deel van Zuid-Afrika Afrikaans gesproken. Het Afrikaans lijkt zeer sterk op het Nederlands.

Andere bezienswaardigheden in Kaapstad zijn de Pinguïn kolonie op de Kaap bij Boulders Beach en Robbeneiland. Robbeneiland is het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen heeft gezeten.
Het Victoria & Alfred Waterfront is ook een van de grote trekpleisters van Zuid-Afrika.
Wil je weten wat wij in Kaapstad hebben gedaan, kijk dan in het menu links.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy