Wandelen naar de Blue Grotto - Monks Cowl - Drakensbergen - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map iconBlue-Grotto-Monks-Cowl-Drakensbergen GPX tracklogBlue-Grotto-Monks-Cowl-Drakensbergen KML tracklog

22-35ers reis Zuid-Afrika
Reis mee met onze gave Adventure Bus langs spectaculaire uit...

www.sawadee.nl

Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Hoogtepunten
Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland bezoek j...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

We vertrekken vroeg in de ochtend van Underberg naar de noordelijke Drakensbergen in de buurt van Winterton. Het eerste stuk van de rit hebben we veel last van mist. Later klaart het weer gelukkig op en verdwijnen de wolken voor de zon.
We komen met zon aan bij Ardmore Guest Farm in de Champagne Valley in de buurt van Winterton. We zijn vroeg met inchecken, maar als we uitleggen dat we nog willen wandelen is het geen probleem. We kunnen onze bagage in het huisje zetten en gaan op pad.

We hebben een wandeling uitgezocht waarbij het niet uitmaakt of er wolken zijn. We wisten niet of de wolken nog weg zouden gaan, dus we lopen van Drakensberg Sun hotel naar Blue Grotto.
We parkeren onze auto bij het Drakensberg Sun hotel en lopen naar de receptie. Bij de receptie worden we verwezen naar een andere tafel waar we ons inschrijven voor de wandeling. We lopen door het hotel naar het begin van de wandeling. In de tuin van het hotel is het zoeken naar de weg en een medewerker is zo vriendelijk om ons de weg te wijzen. Aan het einde van de hoteltuin worden de wandelingen pas aangegeven. En al snel lopen we door het bos. Veel bomen zijn voorzien van een naamkaartje wat de wandeling erg leuk en interessant maakt.

De wandeling langs het water is erg mooi. De natuur is heel erg mooi en we genieten allebei van deze wandeling. Het is geen lange wandeling, maar het is wel een hele mooie wandeling. We steken de beek over en lopen aan de andere kant verder richting Blue Grotto. Eenmaal aangekomen bij Blue Grotto hebben we een verlate lunchpauze. We hebben de keuze om bovenlangs terug te lopen, maar dit pad gaat over een onverharde weg zonder beschutting. En zon is volop gaan schijnen, dus we besluiten om het zelfde pad door deze mooie vallei terug te lopen. Al snel zijn we weer terug bij het hotel en lopen door de hoteltuin. We schrijven ons weer uit en gaan terug naar onze B&B.

Deze wandeling in de Drakensbergen in Zuid-Afrika vonden wij zeer geslaagd. We hebben er beide ontzettend van genoten. We waren verbaasd over de schoonheid van de natuur van de Drakensbergen.
Je kunt de wandeling uitbreiden met de van Damm's Cascades, maar hiervoor moet je bij het hotel een ticket halen. De waterval ligt in het Monks Cowl nature reserve. De wandeling die wij hebben gelopen valt helemaal buiten het natuurpark.

Lengte: 7 km
Hoogteverschil: 100 m

Gallery iconTop iconBlue-Grotto-Monks-Cowl-Drakensbergen GPX tracklogBlue-Grotto-Monks-Cowl-Drakensbergen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy