iSimangaliso Wetland Park - Saint Lucia - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Hoogtepunten
Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland bezoek j...

www.sawadee.nl

Zuid-Afrika - Mpumalanga en KwaZulu-Natal
rondreis per huurauto langs hotels...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Het iSimangaliso Wetland Park is één van de grootste natuurreservaten van Zuid-Afrika. Tevens staat iSimangaliso Wetland Park sinds 1999 op de UNESCO wereld erfgoed lijst. Het park omvat ongeveer 3280 km2 waarvan 280 km kustlijn. Het park is een natuurlijk ecosysteem van zout water.

In de middag komen we aan in St. Lucia en besluiten de Wetlands te bezoeken. Bij de B&B krijgen we een kaart van de wetlands en we besluiten naar Cape Vidal te rijden. Deze weg is ongeveer 30 km lang en is helemaal geasfalteerd. We rijden van St. Lucia naar de Bhangzi Gate en gaan naar binnen. Al snel zien we zebra's, koedoe's en wrattenzwijnen.

We nemen geen afslagen en rijden rustig door naar Cape Vidal. In het park is de maximale snelheid 40 km per uur, maar ook deze keer halen we dat niet. Er is zoveel te zien onderweg dat we alle tijd gebruiken om goed om ons heen te kijken. Er zijn een paar plekken waar je uit je auto mag stappen en daar genieten we van het uitzicht over het iSimangaliso Wetland Park. De natuur is ontzettend mooi en groen. Bij Mfabeni kijken we uit over de Mfabeni Swamp.

Een klein stukje verder zien we een neushoorn. Hij is wel redelijk ver weg, maar toch is hij goed te zien. We volgen de neushoorn tot hij achter een heuveltje verdwijnt en we hem niet meer zien. Neushoorns blijven bijzondere dieren om te zien. We rijden door naar Cape Vidal en lopen over het strand. De kustlijn bij Cape Vidal is erg mooi. De zee is redelijk rustig, maar het nodigt ons niet uit om er in te zwemmen. De vissers gaan wel de zee in en staan met hun hengels in de branding.

Omdat om 6 uur de gate dicht gaat, rijden we dezelfde weg terug. We hebben geen tijd om naar uitzichtpunten te rijden. Op de plek waar we de neushoorn zagen rijden we rustig. We willen even kijken of de neushoorn zich nog wil laten zien. Maar de neushoorn heeft andere plannen en laat zich niet meer zien.

Bij een look out langs de weg stoppen we nog even. Het is een klein meertje met een ontzettend mooie natuur. Dieren zien we bij het meertje niet en we rijden verder. Rond half 6 rijden we de Bhangazi gate door en verlaten we iSimangaliso Wetland Park. We gaan naar onze B&B en op zoek naar een restaurant waar we kunnen eten.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy