Berg-en-Dal Rest Camp - Kruger National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Zuid-Afrika - Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers
rondreis per huurauto langs gastronomische comfortabele hote...

www.snp.nl

Zuid-Afrika - Swaziland & Zuid-Afrika met de kids
gezinsvakantie vanuit gevarieerde accommodaties...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Vandaag staan we vroeg op om nog een dag door Kruger National Park te rijden. In de buurt van Skukuza hebben we wel een neushoorn gezien, maar die was redelijk ver weg. We hopen vandaag een neushoorn van dichtbij te zien.

We besluiten richting de Lower Sabie te rijden om dieren te spotten. We pakken onze spullen weer in de auto en gaan op pad. En niet lang na we vertrokken zijn, komen we de eerste kudde buffels tegen. De buffels grazen rustig in het hoge gras en lange tijd staan we naar deze grote dieren te kijken.

We rijden door en rijden naar een uitzichtpunt. De weg is onverhard en door de droogte is er geen water om de weg in goede staat te brengen. We hobbelen met onze huurauto 3 kilometer over een wasbord. Niet fijn, maar bij het uitzichtpunt zien we wel een hele bijzondere vogel, de Saddle-billed Stork. Later lezen we dat de Saddle-billed Stork in Zuid-Afrika bijzonder is en wordt in Zuid-Afrika met uitsterven gedreigd.
Natuurlijk komen we nog een keer een luipaard tegen. Sommige mensen doen er 20 jaar over, maar wij zien meerdere luipaarden in Kruger National Park.

Op de derde dag dieren spotten is het voor ons wel genoeg. We zijn allebei niet meer zo scherp en impala's, koedoe's en wrattenzwijnen rijden we nu wel voorbij. We vermaken ons zeer goed tijdens het rijden en af en toe komen we nog langs een dier waar we wel voor stoppen. Tuurlijk hebben we niet alle dieren gezien, maar de dieren die wij graag wilden zien, zijn gespot.

De laatste 10 kilometer voor Berg-en-Dal zien we helemaal geen enkel dier. Ook de dieren die veel voorkomen zoals impala's, koedoe's, olifanten en giraffen zien we niet. We balen allebei een beetje, maar dieren spotten is ook een beetje geluk hebben.

Na het inchecken in Berg-en-Dal kijken we op het bord waar alle dieren zijn gespot. Op de 10 kilometer die we net gereden hebben, zijn die dag veel verschillende soorten dieren gespot. De neushoorn is meerdere malen gezien, maar ook de buffel loopt er rond. We stappen in de auto en rijden terug. De neushoorn willen we toch echt nog van dichtbij zien.

We zijn de poorten net uit en we zien een kudde buffels. Koedoe's, impala's giraffen en olifanten zijn allemaal weer terug. En we zien zelfs een neushoorn van dichtbij. We staan lange tijd stil bij de neushoorn tot hij besluit achter een heuveltje te verdwijnen. We rijden nog een stukje door en komen een tweede neushoorn aan de andere kant van de weg tegen. Daarna besluiten we om naar Berg-en-Dal te rijden.
De volgende ochtend zien we de neushoorn nog een keer. Hij staat nog stil en we wachten geduldig tot hij beter in beeld komt. Na 5 minuten komt hij recht op onze auto afgelopen en starten we de auto om hem ruimte te geven.

Berg-en-Dal is een van de 12 grote rest camps in Kruger National Park. Het ligt in het zuiden van het nationale park van Zuid-Afrika. In het rest camp is, net als in Skukuza, alles aanwezig. We tanken bij het tankstation en doen boodschappen bij de supermarkt. Eten halen we bij de snackbar en we settelen ons op de veranda en kijken terug op een leuke dag in Kruger National Park in Zuid-Afrika.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy