Kaap de Goede Hoop - Kaapstad - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

17-daagse single groepsrondreis Puur Zuid-Afrika
Beleef een onvergetelijke reis in Zuid-Afrika, het land van ...

www.anwb.nl

Zuid-Afrika - Westkaap- en Oostkaap
gezinsvakantie per huurauto langs hotels, safari-tenten en h...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet als je niet naar de Cape Peninsula National Park Cape of Good Hope Nature Reserve bent geweest. We zijn twee dagen in Kaapstad, dus één van deze dagen willen we op de Kaap besteden.
Na het ontbijt rijden we richting Chapman's Peak Drive over de M6 naar de Kaap. Deze Chapman's Peak Drive is een tolweg, maar heeft bijzondere uitzichten over de kaap en richting Kaapstad. Na de Chapman's Peak Drive rijden we door Simon's Town langs de kust naar Cape Peninsula National Park Cape of Good Hope Nature Reserve.

We betalen de conservation levy en gaan het park binnen. De wegen in het park zijn geasfalteerd. Gezien het aantal touringcars wat wij er gezien hebben, is dat geen overbodige luxe. Er zijn verschillende loops in het park die je kunt rijden. Deze loops zijn alleen toegankelijk met een auto, touringcars mogen hier niet komen.

De Cape Peninsula National Park Cape of Good Hope Nature Reserve is een stuk toeristischer dan we gewend zijn. Na drie weken rondreis door Zuid-Afrika moeten we allebei even wennen aan de hoeveelheid mensen. We rijden eerst naar Kaap De Goede Hoop. Langs de weg zien we een familie struisvogels met twee jongen. Daarvoor stoppen we natuurlijk even. De kleintjes lopen vlak langs de auto en als de moeder komt aangelopen stapt Sandra snel weer in de auto. Dieren mogen een comfort zone hebben, mensen hebben die ook!

Op de Kaap de Goede Hoop zijn net een paar touringcars aangekomen, dus we lopen snel naar een uitzichtpunt boven op de berg. Je kunt van Kaap de Goede Hoop naar Cape Point lopen, maar we hebben geen eten mee, dus rijden we er met de auto naar toe. Op het uitzichtpunt heb je een mooi uitzicht over Cape Point. Kaap de Goede hoop is het meest zuidwestelijkste puntje van het vaste land van Zuid-Afrika.

Bij Cape Point parkeren we onderaan op de grote parkeerplaats. Het laatste stuk moeten we naar boven lopen. Gelukkig is de afstand niet zo heel groot en duurt het niet lang voor we boven zijn. Bij Cape Point aangekomen, lopen we eerst naar de vuurtoren. We moeten af en toe dringen voor een plekje met uitzicht.
We verlaten de vuurtoren en lopen richting de oude vuurtoren. Dit is het Diaspunt. Een rustig uitzichtpunt op Cape Point. Hier hebben we een mooi uitzicht over Cape Point, maar ook over Kaap de Goede Hoop. We lopen terug naar de auto en verlaten Cape Peninsula National Park Cape of Good Hope Nature Reserve. We rijden langs Ocean View terug naar Chapman's Peak Drive, de M6, weer terug naar Hout Bay.

Cape Peninsula National Park Cape of Good Hope Nature Reserve heeft verschillende dieren in het park. Wij zagen struisvogels, een blesbok en elanden. Er leven ook zebra's in het park, maar die hebben we niet gezien.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy