Skukuza Rest Camp - Kruger National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

16-daagse privérondreis Grandioos Zuid-Afrika met huurauto
Het Krugerpark, de wereldberoemde Panoramaroute, Swaziland, ...

www.anwb.nl

Zuid-Afrika - Swaziland & Zuid-Afrika met de kids
gezinsvakantie vanuit gevarieerde accommodaties...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Skukuza is een groot rest camp in het zuiden van Kruger National Park in Zuid-Afrika. Wij verbleven in een van de cottages, een klein rond huisje met een eigen douche en een kleine keuken. Skukuza heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Er is een winkel, een restaurant, een afhaalrestaurant, een tankstation, en verschillende andere handige faciliteiten.

We arriveren rond het middaguur bij de Orpen Gate van Kruger National Park. Aan de Gate wordt gevraagd of we een dag blijven of dat we langer blijven. We vertellen dat we twee nachten op verschillende locaties zullen slapen in Kruger National Park en na controle mogen we het park met onze huurauto betreden.

Omdat we door de Orpen Gate het Kruger Nationaal park binnengaan, rijden we een lang stuk door het nationale park. En al snel komen we de eerste giraffen en olifanten tegen. De maximale snelheid in Kruger National Park is 50 km per uur, maar al snel rijden we langzamer om nog meer dieren te spotten. Op stukken waar het veld opener is, rijden we wat sneller omdat we toch nog een grote afstand moeten rijden. Onderweg staan auto's langs de kant van de weg stil om goed zicht te hebben op de dieren. Dus zodra er een auto stil staat, gaan wij erachter staan en kijken wat er te zien is. De bedoeling is dat je stil gaat staan aan de kant waar je het dier gespot hebt, alleen dat lijken veel mensen te zijn vergeten zodra ze een dier zien.

We spotten niet alleen dieren, maar zijn ook verbaasd over de mooie natuur. Begroeide stukken worden afgewisseld met grote open vlakten met bomen, zoals de baobab boom. Al snel stoppen we voor de eerste olifant. In de verte zien we nog een luipaard die onder een boom ligt en even later zien we nog een goep leeuwen liggen. Er staan een hele hoop auto's langs de weg, dus ook wij besluiten aan te sluiten. Een groep leeuwen heeft een giraffe gevangen. Vanaf de weg is het goed te zien dat de hele groep lekker smult van de giraffe. De natuur gaat zijn gang. We stoppen op een picknick plek om even uit de auto te stappen en wat te eten. We worden omringd door mooie kleurrijke vogels. In heel Zuid-Afrika hebben we zoveel mooie vogels gezien. Daarna rijden we, al dieren spottend, naar Skukuza Rest Camp.
Tegen een uur of 4 rijden we het rest camp Skukuza in. We checken in en halen pizza om op onze veranda op te eten.

Wij waren er in de lente, buiten het hoogseizoen. Op de doorgaande wegen kan het dan al best druk zijn op plekken waar bijzondere dieren te spotten zijn. Soms moet je geduld hebben om weer weg te rijden omdat iedereen de weg blokkeert.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy