Afrikaanse pinguïns - Boulders Beach - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Avontuurlijke groepsrondreis Avontuurlijk Namibië (camping)
Een unieke en bijzondere groepsrondreis in een heuse overlan...

www.dejongintra.nl

14-daagse groepsrondreis - inclusief vliegreis Die Pragtige Kaap - vanaf 01 april 2019
Deze prachtige groepsrondreis in klein groepsverband met ver...

www.dejongintra.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Vandaag hebben we een dagje op het schiereiland, de Kaap, gepland. We rijden via de Chapman's Peak Drive (M6) van Hout Bay richting Table Mountain National Park. We stoppen eerst bij Boulders Beach in Simon's Town. Bij Boulders Beach leeft al jaren een pinguïn kolonie. We hebben nog nooit een pinguïn in het wild van dichtbij gezien, dus dit is onze kans.

In 1982 zijn de Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach gestrand. Omdat in de baai genoeg voedsel te vinden is voor de pinguïns, blijven ze in dit bebouwde gebied en groeit de populatie gestaag. De pinguïns worden nu beschermd tegen de bezoekers, maar ook tegen zichzelf. De pinguïns liepen door Simon's Town en door middel van hekken wordt geprobeerd dat tegen te gaan. Het gebied rondom Boulders Beach is natuurgebied geworden en is nu onderdeel van Table Mountain National Park.

Boulders Beach wordt geassocieerd met de pinguïn kolonie, maar de pinguïns zijn beter te bekijken vanaf Foxy Beach. Hier is een vlonder pad gemaakt waardoor je tussen de pinguïn kolonie heen loopt.

Om de pinguïns te bekijken betaal je ongeveer 40 rand entree per persoon.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2021 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy