Oudtshoorn - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Swazil...

www.sawadee.nl

24-daagse privérondreis Klassiek Zuid-Afrika met huurauto
Tijdens deze complete rondreis door Zuid-Afrika geeft je huu...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Onze volgende bestemming in Zuid-Afrika is Oudtshoorn. We verlaten de mooie kust van Tsitsikamma National Park en rijden over de N2 naar George. Hier slaan we af richting de N 12 om over de Outeniqua pass naar Oudtshoorn te rijden. Op de pas merken we dat alle parkeerplaatsen aan de rechterkant van de weg zitten en we mogen niet rechtsaf slaan. We zijn beide teleurgesteld en zodra we de pas over zijn, draaien we om. We rijden de pas nog een keer over en stoppen bij de parkeerplaatsen. Hier hebben we een mooi uitzicht over de Outeniqua Pass. Bij de laatste parkeerplaats slaan we illegaal rechtsaf en rijden de pas weer over in de richting van Oudtshoorn.

Daarna rijden we door naar Oudtshoorn. Oudtshoorn is een dorpje aan het begin van de R 62, de Tuinroute. Het plaatsje heeft veel historische gebouwen. En omdat Oudtshoorn aan het begin van de tuinroute ligt, is er voor toeristen veel te doen. Het gebied rondom Oudtshoorn heeft vele struisvogelboerderijen. Onze accommodatie had een wei vol struisvogels, dus we zijn niet naar een stuisvogelboerderij geweest. Vanuit Oudtshoorn heb je mooie uitzichten over de Swartberg bergketen, welke je een heel eind volgt langs de tuinroute.

Wij hebben de Cango grotten bezocht. Deze liggen ongeveer 30 km ten noorden van Oudtshoorn. Kijk links in het menu om het reisverslag van de grotten te bekijken.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy