Swaziland en Mlilwane Wildlife Sanctuary - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map iconMlilwane-Wildlife-Sanctuary GPX tracklogMlilwane-Wildlife-Sanctuary KML tracklog

Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten
Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswa...

www.sawadee.nl

Zuid-Afrika - KwaZulu-Natal & Kruger met de kids
gezinsvakantie per huurauto langs hotels, beehive en lodges...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Vroeg in de ochtend verlaten we Kruger nationaal Park in Zuid-Afrika. We rijden naar de Malelana Gate waar onze auto wordt gecontroleerd. Nadat ze zien dat er twee grote rugtassen in de achterbak liggen mogen we verder rijden. We verlaten niet alleen Kruger National Park, maar we verlaten vandaag ook voor een nacht Zuid-Afrika. Onze bestemming is Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland.

Swaziland ligt ten oosten van Zuid-Afrika en grenst ook aan Mozambique. Swaziland is een koninkrijk en er wordt Engels en siSwati gesproken. Het land is ongeveer 17.360 km2 groot en er wonen ongeveer 1.1 miljoen mensen. Koning Mswati II is de koning van Swaziland. In Swaziland wordt ook met de Rand betaald, maar dit is wel de Swaziland Rand. Hij heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand, maar het is een andere munteenheid. Je kunt echter wel met Zuid-Afrikaanse Rand betalen in Swaziland.

We gaan bij Jeppe's Reef de grens van Zuid-Afrika met Swaziland over. Van het reisbureau kregen we de waarschuwing dat de grens oversteken lang kan duren. Dus we zorgen dat we rond 10 uur in de ochtend bij de grens arriveren. Er staan in ieder geval nog geen lange rijen. Na de nodige stempels en de diverse hokjes mogen we eindelijk Swaziland in. Wij zijn in een half uur de grens gepasseerd, maar we kunnen ons voorstellen dat het in het hoogseizoen veel langer kan duren. In de tijd dat wij een stempel krijgen in ons paspoort staat er al een rij van ongeveer 20 mensen. We hebben de uitgangsstempel van Zuid-Afrika en een ingangsstempel voor Swaziland. Ook mag onze huurauto mee naar Swaziland en rijden we richting Mlilwane Wildlife Sanctuary.

We waren verbaasd over de natuur in Noord-Swaziland. Noord-Swaziland is bergachtig, rijk met bosbouw en ontzettend mooi. Er is een groot verschil tussen Noord en Zuid Swaziland. Het zuiden is veel minder groen. Je ziet er ook veel meer sloppenwijken dan in noord Swaziland. Noord Swaziland heeft ons in ieder geval bijzonder verrast.

Onze bestemming is Mlilwane Wildlife Sanctuary net ten zuiden van de hoofdstad Mbabane.
We arriveren bij de gate en betalen de conservation levy. We rijden 7 km over een onverharde weg naar het rest camp. We zijn vroeg in het park, maar omdat we de volgende dag doorrijden, willen we de middag besteden om te wandelen in het park.

Omdat er geen luipaarden, leeuwen of olifanten in het park leven is het mogelijk om hier zelf te wandelen. We vragen om een self-guided track en gaan op pad. We kiezen voor een rondje van ongeveer 7 km lang. Het pad hobbelt een beetje op en neer met af en toe een hoogte verschil van 30 meter.
We starten in het rest camp en nemen aan de linkerkant een pad naar beneden. Al snel zien we een paar zebra's naast het pad. Ze kijken wat nieuwsgierig en besluiten zich niet veel van ons aan te trekken. Toch houdt eentje ons wel in de gaten als we voorbij lopen.
Tijdens de wandeling volgen we voetstappen op stenen op het wandelpad. We lopen langs een beekje en krijgen een goed beeld van het Mlilwane Wildlife Sanctuary. We volgen het pad en zijn best verrast over de natuur in ons eerste wildpark van Swaziland. We kijken uit over de Ezilwini Valley en lopen langs een groot meer. Na twee en een half uur zijn we weer op het main camp. We eten vandaag in het restaurant van het park en kijken uit op een vogelparadijs.
Als je maar een korte tijd in het park bent, is de wandeling zeker een aanrader. Je krijgt tijdens de wandeling een goede indruk van Mlilwane Wildlife Sanctuary en de Ezulwini Valley.

Lengte: ongever 7 km
Hoogteverschil: 50 meter stijgend en dalend

Gallery iconTop iconMlilwane-Wildlife-Sanctuary GPX tracklogMlilwane-Wildlife-Sanctuary KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy