Gomo Gomo Game Lodge - Kruger National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Hoogtepunten
Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland bezoek j...

www.sawadee.nl

Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeke...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Rond de middag komen we aan bij de Gomo Gomo Game Lodge. Al snel komen we tot de ontdekking dat we een beetje aan de vroege kant zijn en dat de lunch pas om half 3 is. We worden vriendelijk ontvangen en omdat we kennelijk een niet uitgeruste indruk maken, krijgt Sandra al snel de opmerking dat op niet-relaxen een boete staat. Natuurlijk wordt dat gezegd met een ontzettend vette knipoog. We nemen een kopje koffie en gaan aan de waterkant zitten. De Gomo Gomo Game Lodge heeft een eigen bron, zodat er altijd water in het meertje zit.

Vogels vliegen af en aan en al snel zien er de eerste dieren. Na een uurtje beestjes kijken, wordt de lunch geserveerd. En na de lunch vertrekken we voor de middag en avond Game Drive.
We hebben allebei veel zin in de game drive. We zitten met 6 mensen in een open jeep. De ranger bestuurt de auto en helemaal voor op de motorkap zit de spotter. De ranger vraagt wat we willen zien. Natuurlijk antwoorden we bijna in koor: De Big-Five!

We vertrekken en al snel komt via de radio de melding dat er twee luipaarden gespot zijn. Na een leuke hobbelige rit komen we aan bij twee luipaarden die op een klein heuveltje zitten. De ranger vertelt ons dat het een broer en zus betreft en dat ze al langer in deze regio leven. De twee zijn nog afhankelijk van hun moeder, maar jagen ook zelf.

Een van de twee luipaarden is alle drukte beu en vertrekt. Gelukkig blijft één van de twee achter en blijft nog een lange tijd zitten. Ik heb geen idee hoe lang we daar met de jeep hebben gestaan, maar een luipaard op een meter of 15 blijft leuk en indrukwekkend. Op een gegeven moment vindt de andere luipaard het ook tijd om op te stappen we gaan met de jeep verder.

De ranger vertelt dat ze een groep leeuwen in het gebied hebben, maar deze al 4 dagen niet gezien hebben. Dus hij wil op zoek naar de leeuwen en vraagt of wij daar ook zin in hebben. Natuurlijk lijkt het ons leuk om een grote groep leeuwen te zien. Over de onverharde wegen, dwars door open stukken komen we uiteindelijk de groep leeuwen tegen. De ranger vertelt ons dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Ze hebben gegeten, te zien aan hun volle buiken. Omdat leeuwen 20 uur per dag slapen, liggen deze leeuwen ook rustig op de grond. Alleen de welpen lopen in het rond. Na een tijdje besluiten de leeuwen op te stappen om verder op in een watertje te gaan drinken. De ranger weet het meertje zonder moeite te vinden en opnieuw staan we dicht bij de grote groep leeuwen. Gezien leeuwen eigenlijk nooit wat doen, was het uitzonderlijk om leeuwen iets te zien doen. Aandachtig staren we naar de leeuwen, waarop de ranger vraagt waarom we geen foto's maken van leeuwen die iets doen. Als de groep genoeg gedronken heeft, vertrekken ze.

Na een korte pauze is het donker geworden en gaan we terug naar de leeuwen. De ranger legt wat uit over de sterren. De sterrenhemel ziet er in Zuid-Afrika toch heel anders uit!
Aan het eind van de avond keren we weer terug naar de Lodge en krijgen een drie-gangen diner. Na het diner zijn we allemaal erg moe en worden onder begeleiding van de ranger naar ons huisje gebracht. We krijgen een radio mee voor als er in de nacht problemen zijn.

's-Morgens worden we om 5 uur gewekt voor een ochtend game drive. We krijgen een kopje koffie en een kleine snack en stappen weer in de jeep. Het is ook voor de ranger even zoeken, maar al snel staan we voor een grote groep olifanten. Hij vertelt ons dat in Kruger momenteel te veel olifanten zijn. Er zijn ongeveer 17.500 olifanten, terwijl er eigenlijk maar plaats is voor een kleine 7.000. Olifanten leven onder andere van schors van bomen, maar ook van de wortels van jonge planten. Hoewel de olifanten heel bijzonder zijn om te zien, snappen we ook het probleem van de natuur. Overal waar we kijken zien we beschadigde bomen en struiken. Kruger National Park is op zoek naar een oplossing, maar het probleem is lastig op te lossen, zonder problemen te krijgen met dierenvrienden.
We staan lange tijd bij de olifanten te kijken en elke keer verbazen we ons over de grootte en hoe mooi ze zijn. Toch wordt het tijd om terug te keren naar de game lodge voor ontbijt. Na het ontbijt is het voor ons tijd om afscheid te nemen en te vertrekken naar het volgende rest camp in Kruger National Park.

Als je ooit de Big-Five wil spotten dan is een privé Game park wel de beste plek om dat te doen. De rangers die daar in jeeps rondrijden, mogen van de bestaande wegen afwijken. Ze mogen, zonder heel veel schade aan te brengen, vrij dicht naar de dieren toe rijden. In Kruger national park mogen de rangers alleen op de bestaande wegen rijden en zie je dus bijna net zo veel als dat je er zelf door heen rijdt. Ook weet de ranger ontzettend veel over de dieren en de natuur om zich heen. Wij hebben in ieder geval heel erg genoten van ons verblijf in Gomo Gomo Game Lodge.

De homepage van Gomo Gomo Game Lodge

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy