Blyde River Canyon - Three Rondavels - Bourke's Luck Potholes - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

15-daagse privérondreis Kaapstad & Tuinroute met huurauto
Ontdek de veelzijdigheid van de West- en Oost-Kaap. Het avon...

www.anwb.nl

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Swazil...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

We vertrekken al vroeg in de ochtend van Pelgrim's Rest in de richting van Kruger National Park. Onderweg willen over de Mpumalanga Scenic Drive rijden om de bijzondere natuur te bekijken. De Mpumalanga Scenic Drive gaat door de Blyde River Canyon Nature Reserve (Afrikaans: Blyderivierspoort). De Blyde River Canyon is een 26 km lange kloof die, op het diepste punt, ongeveer 800 meter diep is. De kloof is door de rivier de Blyde uitgesleten waardoor mooie rotsformaties zijn ontstaan.

Vanaf Pelgrim's Rest nemen we de R532 richting het noorden. Deze weg gaat door de Blyde River Canyon en heeft verschillende parkeerplekken waar je deze kloof goed kunt bekijken. Als eerste slaan we op de R532 af naar de R534, richting God's Window. We hebben van de mensen uit het hotel gehoord dat God's Window niet vaak zichtbaar is. En jammer genoeg zien we God's Window niet. God's Window zit in de wolken en we rijden door de mist terug naar de R532.

We rijden verder over de R532 naar de Potholes (Afrikaans: kolkgate) bij Bourke's Luck waar we een korte wandeling door de kloof maken. Voor de Potholes hebben we geen stralend mooi weer nodig. We kunnen de kloof, Potholes en de waterval bekijken en we maken kennis met de mooie en afwisselende natuur van Zuid-Afrika.

Onze laatste stop langs de Blyde River Canyon zijn de Three Rondavels. Gelukkig klaart het weer een beetje op en zijn de Three Rondavels wel zichtbaar. Ook is vanaf deze parkeerplaats de kloof erg goed zichtbaar. We genieten van het uitzicht en verlaten de Blyde River Canyon om verder te rijden naar Timbervati, een privé park net buiten Kruger National Park.

De Blyde River Canyon is zeker de moeite waard om langs te rijden, we hadden jammer genoeg alleen wat pech met het weer. Voor de Potholes en de Three Rondavels moesten we wel een klein bedrag aan entree betalen.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy