Golden Gate National Park - Glen Reenen Rest Camp - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map iconGolden-Gate-National-Park GPX tracklogGolden-Gate-National-Park KML tracklog

Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeke...

www.sawadee.nl

Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Hoogtepunten
Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland bezoek j...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Net boven Lesotho ligt het Golden Gate Highlands National Park. Het Golden Gate Highlands National Park in Zuid-Afrika heeft een oppervlakte van ongeveer 340 km2. Het park werd in 1963 uitgeroepen tot nationaal park. Door het park loopt een gewone doorgaande weg, de R 712. Mensen die van Harrismith naar Clarens rijden, rijden door het Golden Gate Highlands National Park.

Het Golden Gate Highlands National Park is bekend om zijn bijzondere rotsformaties. De bekendste rots is de Brandwag die vlakbij het Rest Camp ligt. De bijzondere rotsformaties zijn ontstaan door de erosie van zandsteen. De naam Golden Gate kreeg het park door de mooie kleuren van het zandsteen als de zon erop schijnt. In het park zijn verschillende wandelmogelijkheden. Ook is het mogelijk om verschillende routes met de auto te rijden. De wegen in het park zijn geasfalteerd.

We komen vroeg aan in het park, omdat we nog een wandeling willen maken in het park. Gelukkig is het huisje al wel klaar en kunnen we onze bagage alvast in het huisje zetten. We krijgen van de receptie een kaartje met wandelwegen en besluiten naar de Echo Ravine en de top van de Brandwag te lopen.
We zien wel wat wolken ontstaan, maar we hopen in ieder geval dat het droog blijft. We beginnen snel met onze wandeling bij het Rest Camp en steken de weg over. We lopen over de camping en steken een brug over. Bij de eerste en tweede kruising houden we Echo Ravine aan.
Vanaf het eerste moment van de wandeling hebben we een mooi uitzicht over de bijzondere rotsformaties. Licht stijgend lopen we richting de Echo Ravine. In het bos ondervinden we het zelfde probleem als bij bijna alle wandelingen in Zuid-Afrika. De wandelpaden zijn ongeveer 1.60 meter hoog. Daarboven zijn de wandelpaden overgroeid met takken. Sandra heeft daar niet zo veel last van, maar Marko is wat langer.

Al snel arriveren we bij de Echo Ravine en wandelen door de kloof. De kloof is mooi uitgesleten door water en is zeer fotogeniek. Na een korte stop lopen we terug naar de kruising. We wandelen in de richting van de top van de Brandwag. Bij de Boskloof overleggen we of we daar ook nog naar toe lopen, maar we hebben geen idee wat het weer gaat doen. Dus we besluiten om de Boskloof over te slaan en naar de top van de Brandwag te lopen. Op de terugweg kunnen we bij goed weer altijd nog de Boskloof inlopen.

Het pad naar de Brandwag is, op het laatste stuk na, zeer goed te lopen. Er ligt een betonnen wandelpad, wat al een stuk beter is dan de boomstronken op het wandelpad. Onderweg komen we langs een zeer mooi uitgesleten wand langs het wandelpad.
Dan begint het laatste stukje klimmen. We laten een schoolklas naar beneden lopen en gaan daarna zelf naar boven. Het laatste stuk wordt echt klimmen. Op handen en voeten klimmen we het laatste stukje naar boven. Eenmaal boven maakt het mooie uitzicht alle moeite waard. Vanaf de Brandwag heb je een ontzettend mooi uitzicht over het Golden Gate Highlands National Park.

We maken snel een paar foto's, want er komen wel hele zwarte wolken aan. We willen voor dat het begint met regenen in ieder geval het klim stuk gehad hebben. We dalen snel af en het wordt steeds donkerder. We moeten nog twee kilometer lopen, maar dan wordt het toch echt tijd om de regenjassen te pakken. De camera's gaan in de rugtas en we lopen in de regen terug. Wat ons opvalt, is dat de regendruppels ontzettend koud zijn en dat de temperatuur vrij snel daalt.
We schuilen op de camping in een hutje. In de tussentijd is het ook gaan onweren en het trekt over het Golden Gate Highlands National Park. We steken in de regen toch maar de weg over en wachten in het huisje tot de regen overgetrokken is. En als de wolken wegtrekken begint de zon te schijnen.

Doordat het zandsteen nat is geworden, wordt de kleur van het zandsteen nog dieper in het zonlicht. We stappen snel in de auto en gaan op pad. We maken gebruik van de 'golden hour', het uur voor zonsondergang. Deze rondrit was een perfecte afsluiting van een geslaagde dag in Golden Gate Highlands National Park in Zuid-Afrika.

Lengte: ongeveer 4 km
Hoogteverschil: ongeveer 200 m

De officiële homepage van Golden Gate Highlands National Park

Gallery iconTop iconGolden-Gate-National-Park GPX tracklogGolden-Gate-National-Park KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy