Kruger National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

16-daagse familie groepsrondreis Betoverend Zuid-Afrika
Wie is nu niet nieuwsgierig naar andere culturen, houdt niet...

www.anwb.nl

Het mooiste van Zuid-Afrika
...

www.src-reizen.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Kruger National Park is het grootste natuurpark in Zuid-Afrika. Kruger National Park ligt in het noordoosten, op ongeveer 400 km afstand van Johannesburg. Elk jaar komen miljoenen bezoekers naar het populaire natuurpark Kruger National Park.

In 1926 werd het park opgericht door Piet Grobler, UZA-minister van de Lande. Kruger National Park was het eerste nationale park van Zuid-Afrika. Sindsdien is het Kruger National Park uitgegroeid tot het grootste natuurpark van Zuid-Afrika met een oppervlakte van bijna 20.000 km2. Er zijn 12 grote Rest Camps waar het toegestaan is om uit je auto te stappen.
In Kruger is het mogelijk om met je eigen (huur)auto door het park te rijden en dieren te spotten. Het is niet toegestaan om in het park, buiten speciale plekken, uit je auto te stappen. Ook hebben dieren, in het bijzonder een grote mestkever (dung beetle), altijd voorrang op de weg. De toegestane snelheid is 50 km per uur, maar tijdens het dieren spotten, rijd je over het algemeen een stuk langzamer en komt stapvoets het beste in de buurt.

Er zijn verschillende gates om Kruger National Park binnen te gaan. Deze gates hebben bepaalde openingstijden. Buiten deze tijden is het niet mogelijk om Kruger National Park binnen te komen. Kom je te laat bij de gate om naar buiten te gaan, dan volgt er een flinke boete. Hetzelfde geld voor alle Rest Camps. Zorg dat je weet hoe laat de gate sluit en dat je voor die tijd aan de juiste kant bent.
Naast de Big Five (Buffel, Leeuw, Luipaard, Neushoorn en Olifant) zijn er nog veel meer dieren te vinden in Kruger National Park. We hebben Koedoe's, Impala's, Giraffen, Nijlpaarden, Krokodillen, Hyena's en nog veel meer dieren gezien. Ook is er een grote variëteit aan vogels in Kruger National park aanwezig.

Ten westen van Kruger National Park ligt onder andere het privé game park Timbavati. Dit zijn alleen kleinere privé parken die een open verbinding hebben met Kruger National Park. Een groot voordeel van deze constructie is dat de dieren een groter leefgebied hebben. Wij verbleven in een van de privé parken (Gomo Gomo Game Lodge in het Klaserie Private Nature Reserve) naast Kruger National Park. Daarnaast verbleven wij nog in het Skukuza Rest Camp en het Berg-en-Dal Rest Camp in Kruger National Park.
Kijk links in het menu om te lezen wat we allemaal beleefd hebben in Kruger National Park.

De officiële homepage van Kruger National Park

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy