Wandelen in de Drakensbergen - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika, Swazil...

www.sawadee.nl

22-35ers reis Zuid-Afrika
Reis mee met onze gave Adventure Bus langs spectaculaire uit...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

De Drakensbergen is een bergketen op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika. De Drakensbergen staan, net als de Wetlands van Saint Lucia, op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De Drakensbergen in Zuid-Afrika is voor wandelaars een paradijs. Er zijn weinig gevaarlijke dieren in het gebied, waardoor wandelen mogelijk is. Er zijn wel luipaarden in het gebied, maar deze worden bijna nooit door bezoekers gezien.

De bergketen Drakensbergen bestaan uit verschillende hoge pieken. De hoogste piek is Thabana Ntlenyana (3482 m). Andere bekende toppen zijn Mafadi (3250 m), Makoaneng (3416 m), Champagne Castle (3377 m), Giant's Castle (3315 m) en Ben Macdhui (3001 m).
Het Drakensbergen gebied is ongeveer 1000 km lang en vormen onder andere een natuurlijke grens tussen Lesotho en Zuid-Afrika. In het zuiden en noorden vlakken de Drakensbergen uit en wordt een lang uitgerekt plateau.
De Drakensbergen bestaan uit basalt en zandsteen. Over het zandsteen ligt een grote laag basalt. Door erosie zijn hier steile hoge bergpieken ontstaan. In de zandstenen laag zijn grotten ontstaan waar je rotstekeningen vind van de San.

Toerisme is in de Drakensbergen nog in ontwikkeling, maar er zijn veel verschillende wandelmogelijkheden in het gebied. In het zuiden ligt het nationaal park Garden Castle Nature Reserve waar verschillende wandelpaden zijn uitgezet.
De noordelijke Drakensbergen zijn meer toeristisch dan de zuidelijke Drakensbergen. De nationale Parken in het noorden zijn bekender dan in het zuiden. Giants Castle National Reserve, Monks Cowl National Reserve en Cathedral Peak National Reserve zijn de bekendere parken in de Drakensbergen in Zuid-Afrika. Alle parken hebben goede wandelmogelijkheden.
Wij hebben verschillende wandelingen gemaakt in dit mooie stuk natuur van Zuid-Afrika. Kijk in het menu links voor de reisverslagen van de wandelingen.
Voor de wandelingen in Drakensbergen hebben wij gebruik gemaakt van het boek 'Walking in the Drakensberg'.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy