Wandelen naar de Three Pools en Bushman's Rock - Castle Garden - Drakensbergen - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map iconThree-Pools-Bushmans-Cave-Castle-Garden-Drakensbergen GPX tracklogThree-Pools-Bushmans-Cave-Castle-Garden-Drakensbergen KML tracklog

19-daagse privérondreis Ontdek Zuid-Afrika met huurauto
Ontdek Zuid-Afrika, van Johannesburg tot Kaapstad. Speur in ...

www.anwb.nl

Zuid-Afrika - Westkaap- en Oostkaap
gezinsvakantie per huurauto langs hotels, safari-tenten en h...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Vandaag willen we een wandeling lopen bij Garden Castle National Nature Reserve. Deze wandeling gaat naar de Three Pools en naar de Bushman's Rock.

We hebben een B&B in Underberg, dus we hoeven niet ver te rijden voor de parkeerplaats. We rijden de weg naar Garden Castle en rijden over het terrein van Garden Castle hotel. Bij de poort geven we aan dat we wandelaars zijn en naar het nature reserve gaan. Hierdoor hoeven we niet te betalen om het terrein van het hotel op te gaan.

We rijden over het terrein van het hotel, langs de golfbaan en komen uiteindelijk uit bij de parkeerplaats van het Nature Reserve van Garden Castle. Bij de rangers vullen we het formulier met gegevens in en betalen de conservation levy. We krijgen een kaartje en gaan op pad. Gelukkig hebben we van de eigenaren van de B&B een grote topografische kaart gekregen, want het kaartje wat we daar meekrijgen is niet meer dan een A4-tje met wat lijntjes.

Volgens de route zouden we een brug tegen moeten komen, maar de brug is al een tijdje verdwenen. We steken door middel van grote stenen de rivier over en lopen rustig omhoog. Het uitzicht wordt tijdens de wandeling steeds mooier. Als we bijna boven zijn houden we pauze op een van de grote stenen. Jammer genoeg gaat het wandelpad vervolgens weer snel naar beneden. Via wat slingerpaadjes zijn we op de vlakte waar we de richting aanhouden van de Three Pools.

Al snel arriveren we bij de Three Pools. Ze zien er ook echt uit als kleine ronde zwembaden! En omdat het in Zuid-Afrika lente is, staan er overal verschillende gekleurde bloemen. We lopen nog een klein stukje door naar een waterval in Champagne Pool. Dit is de ideale plek voor een lunchpauze! Het is een verscholen leuke kleine waterval met een leuk meertje ervoor. Het pad er naar toe gaat van de ene kant naar de andere kant van het beekje en je steekt hem drie keer over. Maar het is de moeite waard om er naar toe te lopen.

We verlaten de Three Pools en lopen richting Bushman's Rock. Dit is de enige grot met rotstekeningen in Drakensbergen die zonder gids te bezoeken is. We zijn blij met wat bewolking, want we moeten een open vlakte oversteken en dat is in de zon best warm. De begroeiing op het plateau is pampasgras en zorgt bij ons beide voor veel bijna struikelpartijen.

Al snel zijn we bij Bushman's Rock en bekijken de muurschilderingen. De muurschilderingen zijn gemaakt door de San en zijn goed bewaard gebleven. Ze gaan eigenlijk over alles wat ze in het leven meemaakten. Zo zijn er duidelijke tekeningen met betrekking op de jacht.

Na een korte stop dalen we weer een klein stukje af naar de rivier en volgen we het pad terug naar de parkeerplaats. Het pad is niet even goed zichtbaar en er zitten af en toe grote kuilen in het pad, dus we lopen voorzichtig door. We wandelen het slingerpaadje weer omhoog. Bovenop zien we een eland wegrennen. Elanden komen voor in Drakensbergen, maar worden zelden gezien door wandelaars. Wij hebben het geluk dat we er eentje zagen, maar hij was al snel weer vertrokken achter de heuvel.
Even verderop worden we opgemerkt door een groep apen. Zij houden ons nauwlettend in de gaten en wij houden hun goed in de gaten. We hebben een laatste blik op Garden Castle voor we terug zijn bij de parkeerplaats.

We zijn net op tijd terug bij de picknickplaats van Garden Castle. Het weer slaat om en het wordt snel kouder. De wolken trekken over de bergen van Garden Castle en het lijkt erop dat het snel gaat regenen. We rijden terug naar onze B&B en koken een stevige maaltijd.

Lengte: 10 km
Hoogteverschil: 180 meter stijgend en dalend.

Gallery iconTop iconThree-Pools-Bushmans-Cave-Castle-Garden-Drakensbergen GPX tracklogThree-Pools-Bushmans-Cave-Castle-Garden-Drakensbergen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy