Tuinroute - R62 - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Zuid-Afrika - Swaziland & Zuid-Afrika met de kids
gezinsvakantie vanuit gevarieerde accommodaties...

www.snp.nl

Zuid-Afrika - Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers
rondreis per huurauto langs gastronomische comfortabele hote...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Vandaag is de dag aangebroken dat we van Oudtshoorn naar Kaapstad rijden. We volgen in grote lijnen de Tuinroute, de R62. De Tuinroute is een zeer populaire route in het westen van Zuid-Afrika.
We beginnen onze reis in Oudtshoorn en rijden in westelijke richting. We komen al snel Calitzdorp tegen en we stopen om te tanken. Daarna rijden we door door de Kleine Karoo naar Ladysmith. We stoppen op een van de uitzichtpunten van de Huisrivierpas waar een monument staat.
Na Ladysmith blijven we de R 62 volgen in de richting van Barrydale. We komen langs Ronnie's Seksshop, een toeristische bar. En bij Montagu verlaten we de R 62 en gaan we richting Robertson. We rijden door de Kogmanskloof en stoppen op één van de parkeerplaatsen.
De R 62 is een leuke weg om te rijden. Naast de mooie natuur zijn er verschillende kleine plaatsjes langs de weg waar van alles te doen is.

We volgen de R 60 richting Worcester waar we afslaan richting Villiersdorp. We rijden een stuk langs de Theewaters kloof Dam, een groot stuwmeer. We hebben het idee dat dit stuwmeer nog niet zo lang bestaat. Er staan dode bomen in het water te vergaan. We komen in de buurt van Franschhoek. Dit betekent dat we in de buurt komen van Franschhoek pas in het natuurpark Hottentots-Hollands Nature Reserve. De Franschhoek Pas is ontzettend mooi om te rijden. We vinden het jammer dat we weer aan de ander kant zijn, maar op een parkeerplaats hebben we een mooi uitzicht over Franschhoek. Als laatste rijden we een stukje over de R310 naar Stellenbosch. Stellenbosch is een vrij grote plaats en voor het eerst deze vakantie vinden we het druk op de weg. We rijden door Stellenbosch richting de N2 naar Kaapstad. Het laatste stuk van de route rijden we over de N2 naar onze accommodatie in Kaapstad.

De Tuinroute vonden we allebei een mooie route om te rijden. Je rijdt langs de mooie bergketens, over mooie bergpassen en tussen langgerekte wijnvelden. De dorpen zijn een mooie afwisseling in de langgerekte natuur. Onderweg zijn genoeg plekken waar je even kunt stoppen. De Tuinroute is ongeveer 500 km lang, dus neem er wel de tijd voor.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy