Wandelen in Tsitsikamma National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

15-daagse groepsrondreis Schitterend Zuid-Afrika
Zie hoe leeuwen in rivierbeddingen loeren naar hun prooi in ...

www.anwb.nl

Zuid-Afrika - Westkaap- en Oostkaap
gezinsvakantie per huurauto langs hotels, safari-tenten en h...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Tsitsikamma National Park is één van de mooiste nationale parken die we gezien hebben in Zuid-Afrika. Het park bestaat uit ruim 80 km kustlijn. Tsitsikamma National Park heeft prachtige bossen en een unieke vegetatie. Tsitsikamma betekent letterlijk 'plek van veel water'. Natuurlijk is een groot deel van het water de grillige kustlijn, maar ook in het park is een overvloed aan water.
Door het park lopen verschillende rivieren en beekjes. Door steile bergwanden resulteren deze stroompjes in mooie watervallen. Jaarlijks valt er ongeveer 1200 mm regen, waarvan het meeste in mei en oktober.

Tsitsikamma National Park is bij uitstek een wandelgebied. Er zijn verschillende wandelpaden aangelegd en er leeft geen groot wild. Zonder gids kun je hier erg goed wandelen.
Als je niet van wandelen houdt, dan kun je de hele dag kijken naar de golven die op de rotsen voor de kust beuken. Ons huisje lag tegenover de Skietklip wat voor ons uren golven kijken betekende.
Storms River Mouth Rest Camp (stormsriviermond ruskamp) is het centrale punt van het Tsitsikamma National Park. Vanuit hier zijn verschillende wandelmogelijkheden. Ook is in het Rest Camp een winkel en een restaurant.

Tsitsikamma National Park wordt door vele gezien als het begin van de tuinroute naar Kaapstad. Dit is het eerste nationale park wat aan deze route ligt. Ook is Tsitsikamma Nationaal Park onderdeel van de Garden Route National Park.
Als je naar Zuid-Afrika wil, zorg dan dat je ook in Tsitsikamma National Park verblijft. Wij vonden het park een paradijs! In het menu links kun je onze wandelingen in Tsitsikamma National Park bekijken.

De officiële homepage van Tsitsikamma National Park

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy