St. Lucia - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map iconiSimangaliso-Wetland-Park-Saint-Lucia GPX tracklogiSimangaliso-Wetland-Park-Saint-Lucia KML tracklog

Zuid-Afrika - Swaziland & Zuid-Afrika met de kids
gezinsvakantie vanuit gevarieerde accommodaties...

www.snp.nl

15-daagse privérondreis Kaapstad & Tuinroute met huurauto
Ontdek de veelzijdigheid van de West- en Oost-Kaap. Het avon...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

St. Lucia is een klein plaatsje aan de kust in het oosten van Zuid-Afrika. St. Lucia ligt naast het grote natuurreservaat iSimangaliso Wetland Park. Het iSimangaliso Wetland Park staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst en is een beschermd natuurreservaat. De iSimangaliso Wetland Park heeft een unieke natuur met moeraslanden, lagunes en kent een rijke variatie aan dieren. Uniek aan het Wetland Park zijn de gefossiliseerde oesterwaterkanten.
Het iSimangaliso Wetland Park is één van de grootste natuurreservaten in Zuid-Afrika. Het park omvat ongeveer 280 km kustlijn tot de grens met Mozambique. Het park kent 10 bijzondere delen. Kosi Bay, Coastal Forrest, Lake Sibaya, Sodwana Bay, Umkuze, False Bay, Lake St. Lucia, Cape Vidal, Charters Creek en Maphelane.
Niet alle delen zijn voor toeristen toegankelijk. Cape Vidal is voor toeristen zonder gids te bezoeken. Ook andere delen van het park kunnen zonder gids bezocht worden, maar zijn vanuit St. Lucia moeilijk te bereiken.
St. Lucia is een klein dorp waar van alles te doen is. Er zijn een hoop restaurantjes waar je kunt eten. Ook zijn er veel toeristenwinkels waar je verschillende souvenirs vindt. Ook kun je in St. Lucia verschillende boottochten boeken over Lake St. Lucia.
Wij hebben een boottocht gemaakt over de monding van Lake St. Lucia door de wetlands. Ook is het mogelijk om te wandelen in St. Lucia. Er zijn verschillende wandelpaden, niet allen even goed aangegeven. En omdat St. Lucia aan de kust ligt kun je uren over het strand wandelen. Bij St. Lucia ligt een mooi zandstrand. Ook heeft St. Lucia de hoogste begroeide duinen van de wereld. Deze liggen aan de westkant van St. Lucia en vallen behoorlijk op.

Toen wij arriveerden in St. Lucia vroegen we de eigenaren van de B&B of het veilig was om 's avonds door St. Lucia te lopen. In St. Lucia hebben de inwoners geen last van criminaliteit, maar van nijlpaarden. In de avond komen deze nijlpaarden uit het water en lopen door het dorp. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je beroofd wordt, maar als je een nijlpaard ziet, kun je maar beter een andere route kiezen.
Nijlpaarden en krokodillen zijn veelvuldig aanwezig in en rondom St. Lucia. Als je nijlpaarden van dichtbij wil bekijken dan is St. Lucia de uitgelezen plek om dat te doen.

Gallery iconTop iconiSimangaliso-Wetland-Park-Saint-Lucia GPX tracklogiSimangaliso-Wetland-Park-Saint-Lucia KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy