Bootcruise Lake St. Lucia - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Zuid-Afrika/Mozambique
Een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique vol w...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

Voor het eerst in deze vakantie kunnen we een klein beetje uitslapen. We staan rond 7 uur op en gaan ontbijten. Jammer genoeg is het slecht weer en regent het erg hard. We rijden naar Saint Lucia Lake View point. We hopen dat het droog wordt. Maar als we op de parkeerplaats staan, regent het nog steeds hard. We rijden naar de andere kant van Saint Lucia, naar Beach Point view, maar het weer wordt nog niet beter.

Eindelijk wordt het lichter en klaart het weer op. We rijden weer naar Saint Lucia Lake View Point en lopen over het vlonderpad naar het strand. Zodra we beginnen te wandelen horen we de nijlpaarden al geluid maken. Niet lang daarna zien we een groep nijlpaarden in het water liggen. De nijlpaarden liggen best dichtbij en we zijn blij dat we op een verhoogd vlonderpad staan. We blijven een tijd naar deze dieren kijken en lopen uiteindelijk door naar het strand. Overal waar we kijken zien we nijlpaarden lopen. Gelukkig zien we ze wel vaak van een afstand.

We lopen terug naar de auto en lopen nog een rondje in het bos vlakbij het meer. We lopen een stukje van het Igwalgwala wandelpad. Bij gebrek aan bewijzering lopen we een paar keer een rondje en maken de wandeling een stuk langer dan gepland. In de tussentijd is de zon gaan schijnen en wordt het echt lekker weer.

We gaan naar de parkeerplaats voor de boottocht die we gepland hebben. We arriveren iets te vroeg bij de parkeerplaats, maar de gids is er al. Er staat een boottocht van 2 uur gepland over Lake St. Lucia Estuary. We vertrekken en varen eerst naar Honeymoon Bend. Daar zien we veel nijlpaarden en krokodillen. Een inwoner van St. Lucia vertelt dat het meer dit jaar erg hoog staat en we verder varen dan voorgaande jaren. Na een korte tijd varen we de andere kant op richting de Narrows. We varen langs gefossiliseerde oester banken en lagunes.

We zien ontzettend veel bijzondere vogels en proberen de meeste op de foto te zetten. Vanwege de wind vanmorgen komen ze nu allemaal uit het riet.
Na een tijdje bij een nijlpaard familie te hebben gekeken is het tijd om terug te varen naar de steiger. We varen tijdens zonsondergang terug naar de aanlegsteiger. We parkeren onze auto weer bij de B&B en gaan uit eten.
Een boottocht is de perfecte manier om de wetlands te bekijken. Je krijgt de kans om nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te bekijken.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy