Wandelen over de Otter Trail tot de waterval - Tsitsikamma National Park - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map iconOtter-Trail-Tsitsikamma GPX tracklogOtter-Trail-Tsitsikamma KML tracklog

Het mooiste van Zuid-Afrika
...

www.src-reizen.nl

Zuid-Afrika - Compleet
rondreis per huurauto langs hotels...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

We worden wakker met regen en balen allebei een beetje. We willen vandaag graag een wandeling doen, maar zoals het er nu naar uitziet, wordt dat niks. Dan maar rustig opstaan, ontbijten en hopen op de zon. Bij het laatste kopje koffie komen de eerste zonnestralen tevoorschijn.

We pakken de tassen in en gaan op pad. We lopen over de Storm River Mouth Rest Camp naar het begin van het Otter Trail in Tsitsikamma National Park. De Otter Trail is een meerdaagse wandeltocht door Tsitsikamma National Park. Je hebt voor de Otter Trail een speciale permit nodig. Gelukkig mogen we tot aan de waterval zonder permit wandelen. Onze planning is om naar de waterval te lopen en via de Blue Duiker trail terug te lopen naar het kamp.

Het eerste stuk van de wandeling is zeer goed te doen. De volgende kilometer is beroerd. We klimmen over boomstronken, lopen over stenen en klimmen over rotsen. We zien verschillende mensen afhaken op dit stuk. We hebben op zich goede schoenen aan, maar de afstand wordt niet snel kleiner. Het lijkt erg lang te duren om de volgende kilometer te lopen. Bij de Guanogrot is het tijd voor een korte pauze. Na de korte pauze lopen we de trap op en klauteren we verder over stenen. Sandra voelt zich niet zo zeker op de stenen en heeft moeite om de gele voetjes op de rosten te vinden.

De laatste kilometer is het pad weer goed te lopen en komen we al snel bij de imposante waterval. Er komt ontzettend veel water van de waterval en we staan een lange tijd naar de waterval en de golven in de zee te kijken.
De terugweg over de stenen lijkt een stuk sneller te gaan. We spreken verschillende mensen die vragen hoe ver het nog is naar de waterval. Met een GPS is dat snel te zien. Ook komen we een stel tegen dat vlak voor het einde van het beroerde stuk is omgedraaid. We verzekeren ze dat het ergste stuk voorbij is en de rest van het wandelpad veel beter is.
Op de heenweg hebben we de afslag van de Blue Duiker trail al gezien en gemarkeerd in onze GPS. Zo kunnen we de afslag niet missen. Al snel hebben we de afslag gevonden en starten onze wandeling over de Blue Duiker trail.

Het eerste stuk van de wandeling gaat redelijk steil omhoog. We lopen in het bos, maar omdat de zon is gaan schijnen is het wel benauwd in het bos. Het pad door het ontzettend mooie bos is zeer goed aangelegd. En we hebben voor de verandering geen last van boomstronken op de weg.

Bij een kruising houden we rechts aan en blijven de Blue Duiker trail volgen. De vegetatie van de natuur in Tsitsikamma National Park is ontzettend divers. We zijn onder de indruk van de hoge bomen, maar ook van de kleine bloemen die we zien. En dan komen we ineens langs een tweede waterval. Het is dan wel het klein broertje van de andere, maar hij is net zo mooi. We zijn helemaal verrast door deze mooie kleine waterval. Het wandelpad over het beekje is een andere uitdaging. We komen droog aan de overkant en vervolgen onze weg.

We zouden ergens het Loerie Trail tegen moeten komen, maar nergens hangen bordjes. We lopen een blokje om en komen uiteindelijk bij het juiste pad uit.
Bij het uitkijkpunt genieten we nog even van het uitzicht en houden nog een laatste pauze. Daarna dalen we snel af naar Storm River Mouth Rest Camp in Tsitsikamma National Park. We nemen plaats op onze veranda, met uitzicht op zee. Onder het genot van beukende golven kijken we terug op een mooie dag in Tsitsikamma National Park.

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: ongeveer 100 meter

Gallery iconTop iconOtter-Trail-Tsitsikamma GPX tracklogOtter-Trail-Tsitsikamma KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy