Cango grotten - Oudtshoorn - Rondreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika vlag
Gallery icon
Map icon

15-daagse privérondreis Hoogtepunten van Zuid-Afrika met huurauto
Ontdek Zuid-Afrika, van Johannesburg tot Kaapstad. Vanuit ee...

www.anwb.nl

Zuid-Afrika - Compleet
rondreis per huurauto langs hotels...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Zuid-Afrika

De Cango grotten liggen ongeveer 30 kilometer ten noorden van Oudtshoorn. De Cango grotten werden in 1780 voor het eerst ontdekt door Jacobus Van Zyl. Met een klein lichtje kwam hij in de eerste kamer terecht. Het duurde nog jaren voor alle kamers ontdekt waren.
De standaard tour duurt ongeveer een uur. Deze standaard tour gaat door de eerste vijf kamers van de Cango Grot. De Adventure tour duurt anderhalf uur en deze gaat door een groter deel van de Cango grotten. De Adventure tour betekent wel dat er door nauwe doorgangen geklommen moet worden. Sandra wordt al vrij snel zenuwachtig van kleine ruimtes, dus we besluiten de standaard tour door de Cango grotten te doen.

De Cango grotten worden als één van de mooiste grotten van de wereld beschouwd. Er worden nog steeds nieuwe kamers ontdekt in de grot. Er zijn ongeveer 26 kamers in de Cango grotten. En de totale lengte van de grot is ongeveer 5 km.

De standaard tour gaat door de eerste vijf kamers van de Cango grotten bij Oudtshoorn in Zuid-Arika. De eerste kamer is ontzettend groot. Nadat de gids zijn verhaal verteld heeft, doet hij het licht aan. Pas dan zien we hoe groot de eerste kamer is van de Cango grotten. We lopen verder naar de tweede kamer waar we bijzondere stalagmieten en stalactieten zien. We zien orgelformaties en met een beetje fantasie kun je van alles zien in de grotformaties. Ook de gids heeft een levendige fantasie. We lopen door de andere kamers naar de vijfde kamer. In de vijfde kamer is een einde gekomen aan de standaard tour door de Cango grotten en gaan we terug naar de ingang. We betalen de parkeerwacht en gaan naar onze accommodatie voor vandaag. De Cango grotten zijn leuk, maar als je al vaker in grotten bent geweest, kan het tegenvallen.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy