Wandelen naar Glymur, de hoogste waterval van IJsland - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconGlymur GPX tracklogGlymur KML tracklog

Tijdens onze tweede rondreis in IJsland rijden we in het begin van de reis van Reykjanes naar de Westfjorden. Tijdens de voorbereiding van deze rondreis kwamen we Glymur tegen, de hoogste waterval van IJsland. We rijden naar het eind van het fjord waar we een onverharde weg op rijden. Hier parkeren we onze auto voor een zonnige wandeling naar Glymur.

We zijn niet de enige wandelaars die op deze mooie dag door de bloemenvelden naar de Glymur waterval wandelen. De eerste kilometer wandelen we rechtuit en nemen daarna het rechter pad naar de de kloof en richting de waterval. We wandelen door een gang in de rotsen waar we het eerste uitzicht hebben over de kloof van de Glymur waterval. We dalen af en moeten de snelstromende rivier oversteken.

Er liggen twee boomstammen achter elkaar met een staaldraad erboven. Het is de bedoeling om daar over te steken. Echt handig is het niet, maar we komen met droge schoenen aan de overkant.
Hier klimmen we de kloof weer uit naar het uitzichtpunt over de Glymur waterval. Het pad is slecht, steil en beroerd aangelegd, wat we dan wel weer gewend zijn van IJsland… Eenmaal boven hebben we een eerste schitterend uitzicht over de prachtige groene kloof met aan het eind de Glymur waterval. We besluiten om nog verder omhoog te wandelen om te kijken of we nog een beter uitzicht kunnen krijgen. En ja, het loont de moeite om nog verder te wandelen. Je kunt boven de Glymur waterval de rivier oversteken om zo aan de andere kant van deze schitterende kloof terug te wandelen. Het water is ijs en ijs koud, maar de rivier stroomt langzaam genoeg om veilig over te kunnen steken. Zo hebben we aan de andere kant ook een schitterend uitzicht over de Glymur waterval.

We wandelen terug door de IJslandse bossen en bloemenvelden. We willen eigenlijk de Glymur trail volgen, maar ergens missen we een afslag en komen terug op het pad wat we de heenweg ook al hebben gewandeld. We nemen afscheid van de kloof van de Glymur waterval en wandelen terug naar de auto. We rijden verder naar de Westfjorden.

De wandeling naar de Glymur waterval is ontzettend leuk. Het wandelpad is her en der iets minder, maar over het algemeen is het wandelpad goed en goed aangegeven. Je kunt er een rondwandeling van maken, maar dat betekent dat je de rivier boven de Glymur waterval door moet wandelen. Neem in dat geval slippers mee om je te beschermen tegen de scherpe stenen. Er is geen eten of drinken verkrijgbaar, dus neem zelf genoeg mee.

Lengte: 7 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconGlymur GPX tracklogGlymur KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy