Rondrijden door de West Fjorden van IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map icon

De West fjorden van IJsland is een schiereiland ten noordwesten van IJsland. De West fjorden zijn met een 7 km landbrug verbonden met de rest van IJsland tussen Gilsfjörður en Bitrufjörður. De West fjorden zijn grotendeels onbereikbaar via land. De meeste wegen zijn onverhard, waardoor de West fjorden alleen toegankelijk maakt met een 4x4 terreinwagen.

De grootste stad op de West fjorden van IJsland is Ísafjörður waar ongeveer 4000 mensen wonen. Over de rest van de West fjorden wonen in kleine dorpen en gehuchten samen nog eens ongeveer 4000 mensen. Daar mee zijn de Westfjorden dunbevolkt, waardoor er ook weinig wegen zijn. Wij reden tijdens onze rondreis van Hólmavík naar Ísafjörður naar Látrabjarg waarna we met de veerpont richting Snæfellsness reden

De meeste toeristen slaan, vanwege de onbereikbaarheid en de onverharde wegen, de West fjorden over. Toch is erop de West fjorden ontzettend veel te zien. Zo leven er op de kliffen van Látrabjarg een grote kolonie papegaaiduikers. De Dynjandi waterval is zeker de moeite waard om langs te rijden en naar toe te wandelen. En als je echt in een afgelegen plek wil zijn, dan is de kustweg naar Dragness een ontzettend mooie weg om te rijden. Over het rode zand van Rauðisandur struinen is ook erg leuk om te doen.

In het menu hiernaast vind je verschillende activiteiten die je kunt doen in de West fjorden van IJsland

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy