Wandelen vanuit het Edda Hotel naar de schitterende kloof van Ránagil - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconRanagil GPX tracklogRanagil KML tracklog

Voor we naar de West-Fjorden rijden, willen we vanuit het Edda Hotel eerst nog een wandeling maken naar de kloof van Ránagil. Edda hotels zijn internaten die in de zomer, als de studenten vakantie hebben, gebruikt worden als hotels voor toeristen. Het geld wordt gebruikt voor onderhoud en verbetering van de gebouwen. Een ideale oplossing voor anders leegstaande gebouwen in de zomer.

We pakken wel alvast onze spullen in voor we gaan wandelen. Als de rugtassen weer in de auto liggen en we onze regenbroeken aangetrokken hebben, gaan we op pad. We hebben een ongeveer beschrijving uit een boekje en een GPS tracklog voor de wandeling naar Ránagil. Het wandelpad bestaat uit aan een gesloten schapen paden die we volgen om niet over de drassige ondergrond te hoeven wandelen. We wandelen door het dal in de open velden en komen her en der een schaap tegen.

Bij de kloof Ránagil slaan we af en wandelen, zoekend naar een wandelpad, omhoog. We wandelen door en langs de kleine rivier in de kloof van Ránagil, waar het water duidelijk veel ijzer bevat. Het is een kloof waar je zeker zelf je pad moet vinden, want een echt wandelpad is er niet. Aan het einde van de kloof van Ránagil worden we beloond met een leuke kleine waterval. Door de regen krijgen de kleuren in het dal van Ránagil een nog diepere rode kleur. En ook dan begint het voor ons te hard te regen en wandelen we terug naar de parkeerplaats van het Edda hotel.

Lengte: 7 km
Hoogte verschil: 200 m

Gallery iconTop iconRanagil GPX tracklogRanagil KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy