Een kleine wandeling naar de Dynjandi waterval - West Fjorden van IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconDynjandi GPX tracklogDynjandi KML tracklog

Onderweg van Ísafjörður naar Látrabjarg rijden we dwars door de West fjorden van IJsland. We rijden merendeels op onverharde wegen die over het algemeen best goed te rijden zijn. Onderweg komen we over de 60, waar een afslag zit naar de Dynjandi waterval. Voor ons het moment om even uit de auto te stappen en deze trapeze waterval te bekijken.

Op de parkeerplaats parkeren we onze auto en trekken onze wandelschoenen aan. De waterval is al goed te zien, maar een wandelpad leidt je tot de voet van de waterval. Over een rotsachtig paadje wandelen we naar boven naar de voet van Dynjandi waterval op de West fjorden van IJsland.

De Dynjandi is de grootste waterval van de West fjorden en heeft een verval van 99 meter. Aan de top is de waterval 30 meter breed en waait uit naar 60 meter aan de voet van de waterval. Het wandelpad loopt langs allemaal kleinere watervallen omhoog naar de voet van de Dynjandi waterval. Deze kleine watervallen zijn in hun eigen manier allemaal mooi. Het wandelpad naar de Dynjandi waterval is in ieder geval niet saai.

Mocht je door de West fjorden van IJsland rijden, stop dan in ieder geval ook bij de Dynjandi waterval, het is niet voor niets de parel van de West fjorden.

Lengte: 1.5 km
Hoogteverschil: 100 meter

Gallery iconTop iconDynjandi GPX tracklogDynjandi KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy