Wandelen over de Laugavegurinn, Brennisteinsalda en de Grænagil in Landmannalaugar - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconBrennisteinsalda GPX tracklogBrennisteinsalda KML tracklog

De eerste dag in Landmannalaugar kiezen we een wandeling waar we zoveel mogelijk van het natuurgebied zien. We parkeren onze auto net voor de camping en steken de rivier over over een houten brug. Bij de camping kopen we een kaart met daarop de aangegeven routes in het gebied. We bekijken de kaart en kijken wat haalbaar is in een dag om te wandelen. We kiezen ervoor om de Brennisteinsalda op te klimmen. We beginnen onze wandeling door de oude lavavelden over de Laugavegurinn. Het wandelpad door de eldhraun is een veel bewandeld pad en we komen de nodige wandelaars tegen. In het dal wandelen we langs een beekje wat over het wandelpad loopt. Maar via de bergwand kunnen we langs het beekje wandelen. Onderweg hebben we direct al schitterende uitzichten over de vele kleuren van de ryolietbergen van Landmannalaugar.

We slaan af naar het wandelpad richting de berg Brennisteinsalda. Het eerste stukje van de klim is ontzettend steil en eigenlijk geen wandelpad. We klauteren naar boven waar het wandelpad wat vlakker wordt. Gestaag wandelen we naar de top van de Brennisteinsalda. Vlak voor de top begint het te regenen en behoorlijk te waaien. We zien dat het een overtrekkende regenbui is, dus op de top van de Brennisteinsalda wachten we tot de bui over is. Na 10 minuten wordt het wachten beloond. We hebben een schitterend uitzicht over Landmannalaugar! In wat een bijzonder natuurgebied zijn we beland. We nemen rustig de tijd om rond te kijken en te genieten van de bijzonderen kleuren van Landmannalaugar. Dan dalen we af richting Grænagil. Onderweg komen we nog mooie slijkpoelen en stomende potten tegen. Het wandelpad van Grænagil gaat door een ontzettend leuk kloofje. We zien bergen met een schimmel achtige kleur groen. Die kleur waren we nog niet tegen gekomen in IJsland. Aan het einde van de kloof hebben we nog een laatste schitterend uitzicht over Landmannalaugar voor we over de camping terug wandelen naar de auto.

De wandeling over de Laugavegurinn, Brennisteinsalda en de Grænagil geven een ontzettend goed beeld van Landmannalaugar. De combinatie van deze drie wandelpaden geeft uitzicht op de eldhraun, de bergen rondom Landmannalaugar en de schitterende kleuren in de kloof. Voor wie een dag te besteden heeft is dit een van de beste wandelroutes om in Landmannalaugar te doen. Neem genoeg tijd voor deze wandeling, je kijkt je ogen uit!

Lengte: 8 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconBrennisteinsalda GPX tracklogBrennisteinsalda KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy