Wandelen door het bos van Hofsstaðaskógur op Snæfellsnes - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconHofsstadaskogur GPX tracklogHofsstadaskogur KML tracklog

Aan het einde van onze volle dag op het schiereiland Snæfellsnes in IJsland hebben we zin in een korte pauze van het rijden. We stoppen op een parkeerplaats met een IJslandse vlag aan de weg 54. We zien een informatiebord en proberen deze te ontcijferen. Al snel wordt het ons duidelijk dat we aangekomen zijn bij Hofsstaðaskógur. Hofsstaðaskógur is een aangeplant bos en is in 2005 officieel geopend.

Vroeger stond IJsland vol met bomen, maar die zijn in de loop der jaren allemaal gekapt voor brandstof en voor boten. Tegenwoordig worden er weer bossen aangeplant. Ons was al opgevallen dat er meer bos was dan 7 jaar geleden en na een korte zoektocht vonden we inderdaad de bevestiging dat er weer bos aangeplant wordt in IJsland.

Het kleine leuke bos van Hofsstaðaskógur was een leuke rustplek tijdens de auto rit op Snæfellsnes. We wandelen door het bos heen en hebben her en der ontzettend leuke uitzichten. Ook bloeien er veel verschillende bloemen onder de bomen. Aan het eind van de korte wandeling door Hofsstaðaskógur op Snæfellsnes staan een paar picknick bankjes waar we gretig gebruik van maken. Dit aangeplante bos is een leuke afwisseling van lava en kloven op IJsland.

Lengte: 1 km

Gallery iconTop iconHofsstadaskogur GPX tracklogHofsstadaskogur KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy