De omgeving van Stykkishólmur op Snæfellsnes - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconStykkisholmur-Helgafell GPX tracklogStykkisholmur-Helgafell KML tracklog

We komen aan het eind van de middag met de boot aan, vanuit de west fjorden, in de plaats Stykkishólmur. Stykkishólmur is één van de belangrijkste plaatsen op Snæfellsnes. Met 1100 inwoners is het een van de grootste plaatsen in de regio en fungeert het als commercieel centrum van Snæfellsnes. Het dorp heeft enkele leuke gebouwen om te bezoeken en kent een aantal goede restaurants.

We zoeken onze slaapplaats op een zetten onze tassen binnen. We verblijven twee nachten in Stykkishólmur dus we willen zo veel mogelijk van de omgeving bekijken in een korte tijd. We rijden vanuit Stykkishólmur naar Helgafellssveit om de berg, Helgafell (73 m) op te lopen bij de kerk. Zo hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving van Stykkishólmur op Snæfellsnes. In het avond licht staan we heerlijk in de zon genietend van het uitzicht. Rond dit tijdstip is het heerlijk rustig en staan we samen boven op de berg. Heerlijk zo’n vakantie in een rustig IJsland.

De tuin van ons huis grenst aan de haven, dus na het eten lopen we door de tijd om nog even te genieten van het zonnetje en later de zonsondergang te bekijken. Op de rotsen kijken we welke vogels in de haven zitten en tot onze verbazing zwemmen er ontzettend veel papegaaiduikers in het water. Natuurlijk zwemt er ook een nieuwsgierige zeehond en vliegen er de nodige meeuwen boven het water. Ze voeden zich allemaal op de kleine visjes die door de stroming naar de rand van de haven worden gedreven.
Als het echt te donker wordt om de vogels uit elkaar te houden, gaan we naar binnen. Morgen hebben we een hele dag op Snæfellsnes vol gepland met allemaal leuke wandelingen.

Lengte: 500 m
Hoogteverschil: 20 m

Gallery iconTop iconStykkisholmur-Helgafell GPX tracklogStykkisholmur-Helgafell KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy