Höfn - Lónsöræfi - Öxi - Egilsstaðir - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map icon

Van Höfn rijden we naar Egilsstaðir op IJsland. Hemelsbreed een afstand van ongeveer 100 kilometer, maar de afstand in de auto is het dubbele. Omdat de afstand die we vandaag moeten rijden redelijk lang is en er weinig tank gelegenheden zijn, tanken we in Höfn. Daarna vervolgen we onze weg op de 1. Bij Lónsöræfi rijden we een stuk het dal in. Lónsöræfi is een dal met veel verschillende kleuren steen. Als we meer tijd gehad hadden, zouden we hier ook nog een wandeling willen doen, maar helaas zit dat er niet in.
We rijden verder richting Djúpivogur. Een kleine vissersplaats die bekend staat om zijn piramide berg, Búlandstindur. Vanuit Djúpivogur heb je geen goed uitzicht op de berg, maar verder op de weg is een parkeerplaats met een goed uitzicht.
We rijden naar het einde van het fjord en gaan de bergpas over. De Öxi pas op IJsland is een goed bereidbare bergpas met af en toe erg steile hellingen (17%). De natuur van deze bergpas zou mooi moeten zijn, maar we hebben onderweg sneeuw en weinig uitzicht. We kunnen wel kleine stukken zien van de vlakte, maar geweldig uitzicht over de Öxi pas op IJsland is er vandaag niet. De weg is volledig gravel. Vanaf de Öxi kom je automatisch weer op de 1 uit richting Egilsstaðir. Hier overnachten we aan de rand van het meer.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy