Wandelen door de lavavelden langs de kust van Arnarstapi naar Hellnar - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconArnarstapi GPX tracklogArnarstapi KML tracklog

Eén van de wandelingen die we graag willen doen is de populaire kust wandeling tussen Arnarstapi naar Hellnar. De wandeling tussen deze twee dorpjes gaat dwars door de lavavelden langs de steile zuid kust van Snæfellsnes. Voor ons is het voor de hand liggend om in Arnarstapi te parkeren en we zijn zeker niet de enige.

Het is schitterend weer en daar genieten op deze zaterdag meer mensen van. We nemen onze rugtassen mee en wandelen over het populaire wandelpad in de richting van Hellnar. In het begin van de wandeling zien we in de weilanden verschillende weide vogels. Dan wandelen we de eldhraun in, de oude lava stroom van de vulkaan Snæfellsjökull. Over een leuk pad wandelen we, kijkend naar de meest coole creaties van lava. Sommige van deze schitterende lavacreaties hebben een naam gekregen, sommige zijn gewoon mooi maar naamloos. We komen regelmatig andere wandelaars tegen die hetzelfde populaire pad tussen Arnarstapi en Hellnar wandelen.

Vlak voor we in Hellnar aankomen, zien we voor het eerst de Snæfellsjökull. En we hebben enorm veel geluk vandaag want er hangt geen enkel wolkje om de Snæfellsjökull. We nemen uitgebreid de tijd om deze vulkaan met gletsjer te bekijken op Snæfellsnes. We willen koffie drinken in het restaurant bij Hellnar, maar het is er ontzettend druk. Dus we besluiten hetzelfde pad terug te wandelen naar Arnarstapi. Een wandelpad ziet er op de terugweg soms compleet anders uit. We zien nog een paar extra mooie creaties van lava en genieten van de omgeving.

Aangekomen bij de parkeerplaats van Arnarstapi, besluiten we de kustlijn nog een tijdje te volgen en naar de haven te wandelen. We wandelen langs de ontzettend steile kustlijn met leuke rosten die uit het water steken. Ook stikt het van de zeevolgels. Puffins zijn hier overigens niet te vinden. We wandelen door de open velden naar de haven. We zijn een beetje teleurgesteld over de haven en besluiten terug te wandelen naar de parkeerplaats. Bij het restaurant bestellen we een lokale soep en een hamburger terwijl wij nog even van de zonnestralen genieten.

De wandeling tussen Arnarstapi en Hellnar op Snæfellsnes is ontzettend populair. Je wandelt er eigenlijk nooit alleen. Voor ons was dit even wennen na een week op de West-fjorden wandelen. Het voordeel hiervan is wel dat er restaurantjes aan het begin en einde van de wandeling aanwezig zijn.

Lengte: 6 km
Hoogteverschil: Nihil

Gallery iconTop iconArnarstapi GPX tracklogArnarstapi KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy