Rijden langs de kust van Drangnes naar Hotel Djúpavík - West Fjorden van IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map icon

We overnachten tijdens deze rondreis door IJsland in Drangnes. Een klein dorpje op de West fjorden aan de 645. Vanuit Hólmavík is het ongeveer een half uur naar Drangnes. Er is in Drangnes een veerboor die je in 10 minuten naar het eiland Grímsey brengt waar je je in een vogelparadijs bevindt.

Wij hebben voor deze dag een ander plan. We nemen onze Suzukie Jimny mee om langs de kust te rijden. Vanuit Drangnes rijden we langs de kustweg 643 richting het museum voor magie en hekserij aan de 643. Langs de kust volgen we de weg naar Hotel Djúpavík. Hier is een gelegenheid om wat te eten en te drinken. Tevens is dit het eindpunt van onze autoreis langs de kust van de West fjorden in IJsland. We hebben een pauze op de parkeerplaats van het hotel voor we terugrijden naar Drangnes.

Onderweg komen we schitterende uitzichten tegen. De 645 en de 643 zijn beide onverhard, dus een 4x4 is wel belangrijk om mee te nemen. Beide wegen zijn ook niet druk, dus je kunt op de meest plekken wel stoppen om even van de uitzichten van de fjorden te genieten. De autorit naar Hotel Djúpavík was erg leuk om te rijden. De uitzichten veranderen continue als je een nieuw fjord in rijdt. Ook waren we zeker onder de indruk van de hoge vergen rondom de fjorden en de grote hoeveelheden drijfhout langs de kust.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy