Een dagje rond rijden op het schiereiland van Reykjanes langs Seltún, Kleifarvatn en Gunnuhver - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconSeltun GPX tracklogSeltun KML tracklog

De dag van aankomst in IJsland en de dag van vertrek hebben we genoeg tijd om op het schiereiland Reykjanes rond te kijken. We zijn in juni op IJsland en dat betekent dat het eigenlijk niet donker wordt. Er zijn verschillende dingen die we graag willen zien op Reykjanes dus we gebruiken alle tijd die we hebben.
Als eerste rijden we via de onverharde weg 42 naar het solfatare veld van Seltún. Hier waren we 7 jaar geleden ook, maar we konden ons de geur niet helemaal meer zo herinneren. We moeten de eerste dag op IJsland weer even wennen aan de geur van rotte eieren. De weg 42 is overigens een ontzettend leuke weg om te rijden langs Kleifarvatn, het grootste meer van Reykjanes.

Vanaf de solfatare velden van Seltún rijden we naar de brug die de Amerikaanse en Europese tektonische platen verbind. Hier wandelen we van Europa naar Amerika. Ook een leuke korte pauze plek als je op Reykjanes bent. Dan rijden we verder naar het Gunnuhver waar we nog een leuke kleine rondwandeling maken door het solfatare veld. Ook hebben we een mooi uitzicht over de vuurtoren van Reykjanesvítí, de oudste vuurtoren op IJsland. De vuurtoren staat op een kleine heuvel te pronken in de geothermische natuur van Gunnuhver. Tijdens de wandeling door het solfatare veld Gunnuhver zie je de ruïnes van een huis. De bewoners wilden hier exotische bloemen kweken. Dit lukte, tot het te heet werd onder hun voeten en ze deze schitterende plek moesten verlaten.

Ook waren er tal van leuke pauze plekken met uitzicht over de zee, de steile rotsen en de schitterende natuur van het schiereiland Reykjanes. We hebben genoten van de tijd die we hadden op het schiereiland. Neem zeker de tijd om ook het schiereiland van Reykjanes te bezoeken voor je de rest van IJsland gaat verkennen.

Gallery iconTop iconSeltun GPX tracklogSeltun KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy