Hverir solfatare veld - Námafjall - Mývatn - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map icon

Het solfatare veld, Hverir (Hverarond), is een van de grootste van IJsland en is het makkelijkst te bereiken met de auto.
Solfataren zijn openingen in de aardkorst waar zwavelhoudende dampen uitkomen.
Als we uitstappen worden we bijna misselijk van de geur! We lopen een klein rondje in het gebied en komen als eerste een paar bergen met stenen tegen. Dit zijn oude boorgaten die bedekt zijn met stenen. Er komt veel hete damp vanaf en voorzichtigheid is geboden.
De pruttelende modderpotten zijn tot redelijk dichtbij te benaderen. Het is een leuk gezicht om de pruttelende grijze modder te zien in een gat omringd met kristallen zwavel.
Er loopt een langere wandeling omheen. Deze loopt aan de linkerkant omhoog richting Námaskarð pas en Námafjall. Daarna loopt het pad aan de andere kant weer naar beneden richting de snelweg en de parkeerplaats van Hverir.
Als je in Ijsland bent, neem dan gerust de tijd om hier een tijdje rond te lopen. De verschillende kleuren en kristallen zijn geweldig om te zien. Na een tijdje wordt de geur ook minder vervelend omdat je neus er aan gewend raakt. Hverir is een van de toeristische attracties van IJsland.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy