Wandelen in ongerepte natuur door Kaldbaksdalur op de Westfjorden - IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconKaldbaksdalur GPX tracklogKaldbaksdalur KML tracklog

Tijdens onze zoektocht naar wandelroutes op de Westfjorden van IJsland komen we een wandelpad tegen in Kaldbaksdalur op de Westfjorden van IJsland. Gelegen aan de 643, de Strandavegur, tussen Drangnes en hotel Djúpavík parkeren we onze auto aan het begin van de brug. Volgens onze gps-track zou het wandelpad hier ergens moeten beginnen. We kijken naar het grote meer achter de brug die hem scheidt van het grote fjord aan de andere kant van de brug.

We nemen onze rugtassen mee en gaan aan de wandelen. Het eerste stuk van de wandeling is eigenlijk wel goed te doen. Het is een oude onverharde weg waar we overheen wandelen met hier en daar een vervallen, verlaten huis. Echter zodra we in de weide lopen is het een ander verhaal. Het wandelpad gaat over in zogenaamde schapenpaden en grosse modo kunnen we het pad volgen. Het lijkt erop dat degene die de track gelopen heeft, hetzelfde doet als wij. We kruisen kleine ondergrondse riviertjes en drassige veenpluis stukken. We wandelen zo ver we zin hebben om door Kaldbaksdalur te wandelen.

Na een korte discussie over of het uitzicht nog gaan veranderen, besluiten we terug te wandelen. We wandelen iets hoger op de rand van de berg, maar dat maakt dat het vol met losse stenen ligt. De wandeling door Kaldbaksdalur is kiezen tussen natte voeten of losse stenen. En geen van beide schiet heel erg op. We zijn opgelucht als we weer op de onverharde weg aankomen en kijken nog een keertje om. Wat een schitterend dal is Kaldbaksdalur.

Kaldbaksdalur is een schitterend dal om doorheen te wandelen. De natuur is ongerept en er staan tal van bijzondere bloemen in het dal. Het is zo ongerept dat je zelf je wandelroute moet zoeken door het schitterende Kaldbaksdalur op de Westfjorden van IJsland. Zoals vele wandelingen op IJsland, wandel je alleen in de middle of nowhere. Dus zorg dat je goed voorbereid op pad gaat.

Lengte: 6 km

Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconKaldbaksdalur GPX tracklogKaldbaksdalur KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy