Rondwandeling over de kraterwand van Rauðhóll op Snæfellsnes - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconRaudholl GPX tracklogRaudholl KML tracklog

Tijdens onze volle dag op Snæfellsnes hebben we een leuke wandeling gevonden aan de westkant van het schiereiland. We rijden de onverharde weg Eysteins in en parkeren onze auto op de parkeerplaats van Rauðhóll. We hebben een beschrijving van de wandeling naar de kraterwand, maar deze is niet heel uitgebreid. Ondanks dat is de wandeling zowaar gemarkeerd en goed vindbaar.

We wandelen door de schitterende groene natuur richting de kraterwand van Rauðhóll. En wandelen rondom de krater Rauðhóll naar de andere kant. Vanaf de kraterwand van Rauðhóll heb je een schitterend uitzicht over de krater zelf, maar ook over de lavavelden richting de oceaan. We nemen ruim de tijd om te genieten van het uitzicht. De wandeling naar de krater Rauðhóll is niet heel lang en we willen eigenlijk nog een stukje verder wandelen. Zonder wandelpaden op de topo kaarten en onder het motto omdraaien kan altijd, wandelen we verder over de gemarkeerde wandeling.

We wandelen langs een kleine kloof van lava en ontzettend groen gras. De zon begint door te breken en de mist trekt op. We zien de schitterende creaties van lava bergen in alle soorten en maten. We voelen ons klein in deze schitterende natuur. Het wandelpad buigt af naar links, in de richting van de parkeerplaats. En al snel wandelen we langs een ontzettend leuk stroompje met verschillende kleine watervallen erin. De verschillende kleuren bloemen langs de waterrand geeft een mooie variatie op al het groene gras en mos. We dalen geleidelijk weer af in de richting van de parkeerplaats.

Deze korte wandeling naar de krater van Rauðhóll is ontzettend leuk en veelzijdig. Niet alleen de krater is indrukwekkend maar ook de natuur er omheen maakt deze wandeling ontzettend leuk. De parkeerplaats is te bereiken met een 4x4 auto. Wie geen 4x4 heeft kan zijn auto aan het begin van de onverharde weg parkeren en langs de weg naar het begin van de wandeling lopen. Het is zeker de moeite waard om naar Rauðhóll te wandelen.

Lengte: 2.5 km
Hoogteverschil: 60 m

Gallery iconTop iconRaudholl GPX tracklogRaudholl KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy