Wandelen bij de kloof Fjaðrárgljúfur bij Kirkjubæjarklaustur - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconFjadrargljufur GPX tracklogFjadrargljufur KML tracklog

Laat in de middag komen we in de buurt van Kirkjubæjarklaustur. Ook in deze regio willen we een aantal wandelingen doen, waarvan Fjaðrárgljúfur er één is. We rijden net voorbij de Eldhraun lavavelden richting de F206. De F206 is de binnenland weg richting Laki. Bij de afslag op de onverharde weg naar Laki rijden wij rechtdoor naar de parkeerplaats voor de wandeling bij de kloof Fjaðrárgljúfur. Ondanks de regen en wind staan er nog een paar auto’s van wandelaars geparkeerd. Kennelijk zijn we niet de enige wandelaars die een regenbroek aantrekken en ook in de regen gaan wandelen.

We hebben het plan om langs de rivier Fjaðrá in de kloof naar de watervallen aan het einde te wandelen, daar omhoog te klimmen en bovenlangs terug te wandelen. Maar al snel komen we tot de conclusie, dat wandelen door de kloof Fjaðrárgljúfur geen succes gaat worden. De rivier staat door de vele regen nogal hoog en er geen mogelijkheid is om langs de rivier Fjaðrá te wandelen. We hebben beide geen zin om door de rivier te wandelen, dus we klimmen weer omhoog naar de bovenkant van de kloof. We nemen het wandelpad langs de rand van de kloof Fjaðrárgljúfur.

We besluiten, nu het nog niet heel erg hard regent, eerst naar de watervallen te wandelen en op de terugweg alle uitzichtpunten te bekijken. De kloof is ongeveer 2 km lang, dus we zijn zo bij het uitzichtpunt over de drie schitterende watervallen. De drie watervallen komen onderin de kloof Fjaðrárgljúfur samen en hebben allen hun eigen karakter. De ene lijkt een zeer aantrekkelijke glijbaan, de ander een wildwaterbaan en de middelste is door erosie minder hoog. Op het uitzichtpunt hebben we een schitterend uitzicht over de drie watervallen.

Maar ook het uitzicht de andere kant van de Fjaðrárgljúfur kloof is schitterend. Door het bewolkte weer lijkt het gras nog groener en de stenen nog donkerder. De Fjaðrárgljúfur kloof is zeker indrukwekkend om te zien. We wandelen langs de verschillende uitzichtpunten terug waar we elke keer net een ander uitzicht over de Fjaðrárgljúfur kloof hebben. Onze beslissing om eerst naar het eind van de kloof te wandelen was de juiste. Hoe dichter we bij de auto komen, hoe harder het begint te regenen. En na een korte wandeling zijn zitten we weer droog in de auto op weg naar onze B&B.

De wandeling langs de Fjaðrárgljúfur is kort, maar erg leuk. We hebben ons overigens, staande op het uitzichtpunt bij de watervallen, wel afgevraagd wat het nut is om door de kloof te wandelen. We hebben ook geen zichtbaar pad naar boven gezien aan het eind van de kloof.

Lengte: 3 km
Hoogteverschil: 60 m

Gallery iconTop iconFjadrargljufur GPX tracklogFjadrargljufur KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy